* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Zlatko ZoboviŸ

2352 SELNICA OB DRAVI, Jan§eva gora 37f
Telefon: (062) 671 820

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, banŸniçtvo in finance

ætudij bom predvidoma konŸal novembra 1996. Delati si §elim predvsem v banki, zavarovalnici ali podobni firmi kjer potrebujejo diplomiranega ekonomista banŸnika ali finanŸnika, lahko tudi z raŸunalnikom.
Rojen sem bil Mariboru, in tam obiskoval tudi osnovno çolo. Vse razrede sem izdelal z odliŸnim uspehom. Pridno sem se udele§eval tekmovanj iz matematike (dobil sem zlato Vegovo priznanje ter po trikrat srebrno in bronasto) in kemije (sedmo mesto na republiçkem tekmovanju v Ljubljani).

Po konŸani osnovni çoli sem nadaljeval çolanje na Srednji naravoslovno-matematiŸni çoli v Mariboru, kasneje je postala Druga Gimnazija. Vse letnike sem konŸal z odliŸnim uspehom, çolo pa zastopal tudi na çportnem podroŸju, saj sem bil Ÿlan çolske reprezentance v nogometu, ki sem ga nekoŸ treniral. V teh letih sem si pridobil aktivno znanje angleçkega jezika, nauŸil sem se tudi nemçŸine, hrvaçki jezik pa mi tako ni nikoli delal preglavic.

Ker sta me zanimala gospodarstvo in banŸniçtvo, sem se vpisal na Ekonomsko-poslovno fakulteto v Mariboru, in izbral visokoçolski çtudij na smeri banŸniçtvo in finance. Vse letnike sem konŸal redno s povpreŸno oceno nad 8, letos pa nameravam tudi diplomirati in tako konŸati visokoçolski çtudij. Med çtudijem sem se zaŸel ukvarjati tudi z raŸunalniçtvom in se tako nauŸil delati v vseh mogoŸih okoljih in programskih paketih (DOS, Windows, Excel, Corel, Dbase, Quattro pro, Lotus, Word), tako da mi tudi delo z raŸunalnikom ne povzroŸa te§av.

Lani sem se preselil iz mesta na pode§elje in letos sklenil zakonsko zvezo, tako da §ivim mirno in urejeno dru§insko §ivljenje.

Septembra bom odçel na enomeseŸni çtudij na Poljsko, na Ekonomsko univerzo v Poznanj, da se bom v okviru programa CEEPUS podrobneje seznanil tudi z razliŸnimi tehnologijami v povezavi z gospodarstvom in varstvom okolja. Upam, da mi bo to omogoŸilo la§je sodelovanje v gospodarskih tokovih pri nas, pridobil pa si bom tudi nekaj mednarodnih izkuçenj.

Po diplomi bi se rad zaposlil na takçnem delovnem mestu, kjer bom lahko pokazal pridobljeno znanje, predvsem v banŸniçtvu in financah, Ÿe bo potrebno, pa sem se pripravljen izobra§evati çe naprej. Rad bi delal v zdravem okolju, ki mi bo omogoŸilo vsestranski razvoj in napredek.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96260y.htm