* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Robert Jau{ovec

2000 MARIBOR, Tr~ova 68
Telefon: (062) 513 612

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, podjetni{tvo

[tudij bom predvidoma kon~al junija 1997. Delati si `elim predvsem v ra~unovodstvu, reviziji, svetovanju.
Osnovno {olo sem obiskoval v Male~niku pri Mariboru, in vseh osem let kon~al z odli~nim uspehom. V osnovni {oli sem se redno udele`eval Vegovih tekmovanj iz matematike (ob~inska tekmovanja), Vesele {ole (republi{ko), tekmovanj Kaj ve{ o prometu (republi{ko), bil sem tudi {portno dejaven (prvo mesto v rokometu v ob~ini Maribor). Po osnovni {oli sem nadaljeval {olanje na Srednji naravoslovni {oli (zdaj{nja Druga gimnazija). Ta {ola mi je dala dobro podlago za nadaljnje izobra`evanje in {irok spekter znanja. Tudi med srednjo {olo sem se udele`eval ob{olskih dejavnosti, tekmovanj iz matematike in nem{~ine, ter se stalno dodatno spopolnjeval v angle{~ini. Srednjo {olo sem kon~al z odli~nim uspehom in se nato vpisal na {tudij uporabne matematike v Ljubljani. Uspe{no sem kon~al prvi letnik, hkrati pa ugotavljal, da to podro~je ne ustreza povsem mojemu zanimanju in predstavam, predvsem pa, da ne omogo~a skoraj nobene zaposlitve (razen pou~evanja). Zato sem v drugem letniku vzporedno vpisal {e ekonomijo in ~edalje bolj spoznaval, da je zame {tudij te vede veliko {ir{i in zanimivej{i, v nadaljevanju sem se povsem preusmeril na to podro~je. Hkrati sem se za~el tudi dodatno u~iti jezik, italijan{~ino, {est semestrov sem kon~al na Ljudski univerzi v Mariboru.

Poleti pa sem se udele`eval razli~nih poletnih {ol v tujih jezikih. Tako sem po kon~anem drugem letniku ekonomsko-poslovne fakultete sodeloval na mednarodni italijansko-nem{ko-slovenski poletni {oli v nem{kem jeziku s podro~ja financiranja. Naslednje leto sem potoval na [vedsko, kjer je bila organizirana mednarodna poletna {ola na temo Mednarodno ra~unovodstvo, potekala je v angle{kem jeziku. Vse to dodatno izobra`evanje sem uspe{no kon~al, o tem imam tudi ustrezna potrdila.

Po kon~anih dveh letih sem se usmeril v {tudij ra~unovodstva in revizije, ki poteka na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru na podjetni{ki smeri. Moji glavni {tudijski predmeti so bili: ekonomika, razli~ne vrste ra~unovodstev, revizija, vrednotenje podjetij, dav~no svetovanje, pravo dru`b ter finan~no vodenje in upravljanje.

Zdaj v ~etrtem letniku, sodelujem tudi kot demonstrator z In{titutom za ra~unovodstvo, revizijo in podjetni{ko svetovanje na na{i fakulteti.Vodim vaje za predmet ra~unovodstvo za {tudente prvih letnikov.

S {tudijem na ekonomsko-poslovni fakulteti sem dobil tudi precej znanja iz informatike (Windows, Word for Windows, Quattro Pro,...), in tudi iz poslovne nem{~ine.

Po diplomi se `elim zaposliti v podjetju, kjer bom lahko uporabil pridobljeno znanje. Zanima me predvsem ra~unovodstvo z revizijo in svetovanjem, in na tem podro~ju bi se rad tudi v prihodnje dodatno izobra`eval in usposabljal. @elim si delovati tako doma kot v tujini in se pri delu sre~evati s tujimi poslovnimi partnerji.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96256y.htm