* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Robert Jauçovec

2000 MARIBOR, TrŸova 68
Telefon: (062) 513 612

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, podjetniçtvo

ætudij bom predvidoma konŸal junija 1997. Delati si §elim predvsem v raŸunovodstvu, reviziji, svetovanju.
Osnovno çolo sem obiskoval v MaleŸniku pri Mariboru, in vseh osem let konŸal z odliŸnim uspehom. V osnovni çoli sem se redno udele§eval Vegovih tekmovanj iz matematike (obŸinska tekmovanja), Vesele çole (republiçko), tekmovanj Kaj veç o prometu (republiçko), bil sem tudi çportno dejaven (prvo mesto v rokometu v obŸini Maribor). Po osnovni çoli sem nadaljeval çolanje na Srednji naravoslovni çoli (zdajçnja Druga gimnazija). Ta çola mi je dala dobro podlago za nadaljnje izobra§evanje in çirok spekter znanja. Tudi med srednjo çolo sem se udele§eval obçolskih dejavnosti, tekmovanj iz matematike in nemçŸine, ter se stalno dodatno spopolnjeval v angleçŸini. Srednjo çolo sem konŸal z odliŸnim uspehom in se nato vpisal na çtudij uporabne matematike v Ljubljani. Uspeçno sem konŸal prvi letnik, hkrati pa ugotavljal, da to podroŸje ne ustreza povsem mojemu zanimanju in predstavam, predvsem pa, da ne omogoŸa skoraj nobene zaposlitve (razen pouŸevanja). Zato sem v drugem letniku vzporedno vpisal çe ekonomijo in Ÿedalje bolj spoznaval, da je zame çtudij te vede veliko çirçi in zanimivejçi, v nadaljevanju sem se povsem preusmeril na to podroŸje. Hkrati sem se zaŸel tudi dodatno uŸiti jezik, italijançŸino, çest semestrov sem konŸal na Ljudski univerzi v Mariboru.

Poleti pa sem se udele§eval razliŸnih poletnih çol v tujih jezikih. Tako sem po konŸanem drugem letniku ekonomsko-poslovne fakultete sodeloval na mednarodni italijansko-nemçko-slovenski poletni çoli v nemçkem jeziku s podroŸja financiranja. Naslednje leto sem potoval na ævedsko, kjer je bila organizirana mednarodna poletna çola na temo Mednarodno raŸunovodstvo, potekala je v angleçkem jeziku. Vse to dodatno izobra§evanje sem uspeçno konŸal, o tem imam tudi ustrezna potrdila.

Po konŸanih dveh letih sem se usmeril v çtudij raŸunovodstva in revizije, ki poteka na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru na podjetniçki smeri. Moji glavni çtudijski predmeti so bili: ekonomika, razliŸne vrste raŸunovodstev, revizija, vrednotenje podjetij, davŸno svetovanje, pravo dru§b ter finanŸno vodenje in upravljanje.

Zdaj v Ÿetrtem letniku, sodelujem tudi kot demonstrator z Inçtitutom za raŸunovodstvo, revizijo in podjetniçko svetovanje na naçi fakulteti.Vodim vaje za predmet raŸunovodstvo za çtudente prvih letnikov.

S çtudijem na ekonomsko-poslovni fakulteti sem dobil tudi precej znanja iz informatike (Windows, Word for Windows, Quattro Pro,...), in tudi iz poslovne nemçŸine.

Po diplomi se §elim zaposliti v podjetju, kjer bom lahko uporabil pridobljeno znanje. Zanima me predvsem raŸunovodstvo z revizijo in svetovanjem, in na tem podroŸju bi se rad tudi v prihodnje dodatno izobra§eval in usposabljal. ¦elim si delovati tako doma kot v tujini in se pri delu sreŸevati s tujimi poslovnimi partnerji.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96256y.htm