* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Robert Jaušovec

2000 MARIBOR, Trčova 68
Telefon: (062) 513 612

Ekonomsko-poslovna fakulteta v Mariboru, podjetništvo

Študij bom predvidoma končal junija 1997. Delati si želim predvsem v računovodstvu, reviziji, svetovanju.
Osnovno šolo sem obiskoval v Malečniku pri Mariboru, in vseh osem let končal z odličnim uspehom. V osnovni šoli sem se redno udeleževal Vegovih tekmovanj iz matematike (občinska tekmovanja), Vesele šole (republiško), tekmovanj Kaj veš o prometu (republiško), bil sem tudi športno dejaven (prvo mesto v rokometu v občini Maribor). Po osnovni šoli sem nadaljeval šolanje na Srednji naravoslovni šoli (zdajšnja Druga gimnazija). Ta šola mi je dala dobro podlago za nadaljnje izobraževanje in širok spekter znanja. Tudi med srednjo šolo sem se udeleževal obšolskih dejavnosti, tekmovanj iz matematike in nemščine, ter se stalno dodatno spopolnjeval v angleščini. Srednjo šolo sem končal z odličnim uspehom in se nato vpisal na študij uporabne matematike v Ljubljani. Uspešno sem končal prvi letnik, hkrati pa ugotavljal, da to področje ne ustreza povsem mojemu zanimanju in predstavam, predvsem pa, da ne omogoča skoraj nobene zaposlitve (razen poučevanja). Zato sem v drugem letniku vzporedno vpisal še ekonomijo in čedalje bolj spoznaval, da je zame študij te vede veliko širši in zanimivejši, v nadaljevanju sem se povsem preusmeril na to področje. Hkrati sem se začel tudi dodatno učiti jezik, italijanščino, šest semestrov sem končal na Ljudski univerzi v Mariboru.

Poleti pa sem se udeleževal različnih poletnih šol v tujih jezikih. Tako sem po končanem drugem letniku ekonomsko-poslovne fakultete sodeloval na mednarodni italijansko-nemško-slovenski poletni šoli v nemškem jeziku s področja financiranja. Naslednje leto sem potoval na Švedsko, kjer je bila organizirana mednarodna poletna šola na temo Mednarodno računovodstvo, potekala je v angleškem jeziku. Vse to dodatno izobraževanje sem uspešno končal, o tem imam tudi ustrezna potrdila.

Po končanih dveh letih sem se usmeril v študij računovodstva in revizije, ki poteka na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru na podjetniški smeri. Moji glavni študijski predmeti so bili: ekonomika, različne vrste računovodstev, revizija, vrednotenje podjetij, davčno svetovanje, pravo družb ter finančno vodenje in upravljanje.

Zdaj v četrtem letniku, sodelujem tudi kot demonstrator z Inštitutom za računovodstvo, revizijo in podjetniško svetovanje na naši fakulteti.Vodim vaje za predmet računovodstvo za študente prvih letnikov.

S študijem na ekonomsko-poslovni fakulteti sem dobil tudi precej znanja iz informatike (Windows, Word for Windows, Quattro Pro,...), in tudi iz poslovne nemščine.

Po diplomi se želim zaposliti v podjetju, kjer bom lahko uporabil pridobljeno znanje. Zanima me predvsem računovodstvo z revizijo in svetovanjem, in na tem področju bi se rad tudi v prihodnje dodatno izobraževal in usposabljal. Želim si delovati tako doma kot v tujini in se pri delu srečevati s tujimi poslovnimi partnerji.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96256y.htm