* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Andrej Salaj

2259 IVANJKOVCI, Rune~ 23
Telefon: (062) 714 023

Fakulteta za elektrotehniko, ra~unalni{tvo in informatiko v Mariboru, ra~unalni{tvo-programska oprema

Delati si `elim predvsem v analizah in na~rtovanju programske opreme, vzdr`evanju in pou~evanju (profesor v srednji {oli).
V osnovni {oli, kon~al sem jo v Ormo`u, sem si pridobil dobro podlago znanja za nadaljnje {olanje. Nato sem se vpisal v naravoslovno-matemati~no {olo na Ptuj. Zaradi velike oddaljenosti sem stanoval v dija{kem domu, in tako imel ve~ prostega ~asa za razne dejavnosti in zanimivosti. Moja najljub{a predmeta sta bila matematika in fizika, precej pa sem se ukvarjal zlasti z logiko. @e od osnovne {ole sem se zanimal za {ah, in to dokazoval z dobro igro na tekmovanjih. Po uspe{no opravljeni srednji {oli sem se odlo~il za {tudij ra~unalni{tva. Med {tudijem sem si nabral izku{nje v programiranju ter spoznal razna zanimiva podro~ja ra~unalni{tva. Najbolj me zanimajo podro~ja umetne inteligence, razne simulacije in preu~evanje algoritmov. Samo kodiranje v nekem programskem jeziku se mi ne zdi tako zanimivo kot iskanje re{itev problemov in njihove implementacije.

V za~etku sem se vpisal na vi{je{olski {tudij, ker {e nisem bil prepri~an, ali je to res tisto, s ~imer se bom ukvarjal ve~ino `ivljenja. Uspe{no sem diplomiral, dobil naziv in`enir ra~unalni{tva ter se takoj vpisal na visoko{olski {tudij. Zdaj sem v ~etrtem letniku, smer programska oprema.

Doslej sem spoznal in delal `e z razli~nimi programskimi jeziki, kot so pascal, C, prolog, lisp idr. Zadnje ~ase pa programiram predvsem v accessu in visual basicu. Med {olanjem sem se tudi dokaj dobro nau~il dveh tujih jezikov (nem{~ine in angle{~ine). Poleg {tudija se ukvarjam predvsem z glasbo pa tudi s {portom, da si ohranjam zdravje in vzdr`ljivost. Omenim naj {e to, da sem nekadilec.

V prihodnji karieri in poklicu bi se `elel ukvarjati predvsem s podro~ji, ki bi mi omogo~ala ustvarjalnost in raziskovanje, ne pa le zgolj kodiranje, vna{anje kode v ra~unalnik.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96254y.htm