* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Andrej Salaj

2259 IVANJKOVCI, RuneŸ 23
Telefon: (062) 714 023

Fakulteta za elektrotehniko, raŸunalniçtvo in informatiko v Mariboru, raŸunalniçtvo-programska oprema

Delati si §elim predvsem v analizah in naŸrtovanju programske opreme, vzdr§evanju in pouŸevanju (profesor v srednji çoli).
V osnovni çoli, konŸal sem jo v Ormo§u, sem si pridobil dobro podlago znanja za nadaljnje çolanje. Nato sem se vpisal v naravoslovno-matematiŸno çolo na Ptuj. Zaradi velike oddaljenosti sem stanoval v dijaçkem domu, in tako imel veŸ prostega Ÿasa za razne dejavnosti in zanimivosti. Moja najljubça predmeta sta bila matematika in fizika, precej pa sem se ukvarjal zlasti z logiko. ¦e od osnovne çole sem se zanimal za çah, in to dokazoval z dobro igro na tekmovanjih. Po uspeçno opravljeni srednji çoli sem se odloŸil za çtudij raŸunalniçtva. Med çtudijem sem si nabral izkuçnje v programiranju ter spoznal razna zanimiva podroŸja raŸunalniçtva. Najbolj me zanimajo podroŸja umetne inteligence, razne simulacije in preuŸevanje algoritmov. Samo kodiranje v nekem programskem jeziku se mi ne zdi tako zanimivo kot iskanje reçitev problemov in njihove implementacije.

V zaŸetku sem se vpisal na viçjeçolski çtudij, ker çe nisem bil prepriŸan, ali je to res tisto, s Ÿimer se bom ukvarjal veŸino §ivljenja. Uspeçno sem diplomiral, dobil naziv in§enir raŸunalniçtva ter se takoj vpisal na visokoçolski çtudij. Zdaj sem v Ÿetrtem letniku, smer programska oprema.

Doslej sem spoznal in delal §e z razliŸnimi programskimi jeziki, kot so pascal, C, prolog, lisp idr. Zadnje Ÿase pa programiram predvsem v accessu in visual basicu. Med çolanjem sem se tudi dokaj dobro nauŸil dveh tujih jezikov (nemçŸine in angleçŸine). Poleg çtudija se ukvarjam predvsem z glasbo pa tudi s çportom, da si ohranjam zdravje in vzdr§ljivost. Omenim naj çe to, da sem nekadilec.

V prihodnji karieri in poklicu bi se §elel ukvarjati predvsem s podroŸji, ki bi mi omogoŸala ustvarjalnost in raziskovanje, ne pa le zgolj kodiranje, vnaçanje kode v raŸunalnik.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96254y.htm