* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Andrej Salaj

2259 IVANJKOVCI, Runeč 23
Telefon: (062) 714 023

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru, računalništvo-programska oprema

Delati si želim predvsem v analizah in načrtovanju programske opreme, vzdrževanju in poučevanju (profesor v srednji šoli).
V osnovni šoli, končal sem jo v Ormožu, sem si pridobil dobro podlago znanja za nadaljnje šolanje. Nato sem se vpisal v naravoslovno-matematično šolo na Ptuj. Zaradi velike oddaljenosti sem stanoval v dijaškem domu, in tako imel več prostega časa za razne dejavnosti in zanimivosti. Moja najljubša predmeta sta bila matematika in fizika, precej pa sem se ukvarjal zlasti z logiko. Že od osnovne šole sem se zanimal za šah, in to dokazoval z dobro igro na tekmovanjih. Po uspešno opravljeni srednji šoli sem se odločil za študij računalništva. Med študijem sem si nabral izkušnje v programiranju ter spoznal razna zanimiva področja računalništva. Najbolj me zanimajo področja umetne inteligence, razne simulacije in preučevanje algoritmov. Samo kodiranje v nekem programskem jeziku se mi ne zdi tako zanimivo kot iskanje rešitev problemov in njihove implementacije.

V začetku sem se vpisal na višješolski študij, ker še nisem bil prepričan, ali je to res tisto, s čimer se bom ukvarjal večino življenja. Uspešno sem diplomiral, dobil naziv inženir računalništva ter se takoj vpisal na visokošolski študij. Zdaj sem v četrtem letniku, smer programska oprema.

Doslej sem spoznal in delal že z različnimi programskimi jeziki, kot so pascal, C, prolog, lisp idr. Zadnje čase pa programiram predvsem v accessu in visual basicu. Med šolanjem sem se tudi dokaj dobro naučil dveh tujih jezikov (nemščine in angleščine). Poleg študija se ukvarjam predvsem z glasbo pa tudi s športom, da si ohranjam zdravje in vzdržljivost. Omenim naj še to, da sem nekadilec.

V prihodnji karieri in poklicu bi se želel ukvarjati predvsem s področji, ki bi mi omogočala ustvarjalnost in raziskovanje, ne pa le zgolj kodiranje, vnašanje kode v računalnik.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96254y.htm