* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Janez Kaiser

2000 MARIBOR, Ljubljanska 17b
Telefon: (062) 32 850
E-mail: janez.kaiser@uni-mb.si

Fakulteta za elektrotehniko, ra~unalni{tvo in informatiko v Mariboru, elektronika

[tudij bom predvidoma kon~al julija 1996. Delati si `elim predvsem v razvoju digitalnih vezij ali digitalnega procesiranja.
Osnovno {olo sem obiskoval v Mariboru in vseh osem let kon~al z odli~nim uspehom. V tem ~asu sem se udele`il ve~ tekmovanj in prejel dve srebrni Vegovi priznanji za dose`ke v matematiki in drugo mesto na obmo~nem tekmovanju iz fizike. Po kon~ani osnovni {oli sem se vpisal na Srednjo naravoslovno {olo Milo{a Zidan{ka. Vsa {tiri leta sem kon~al z odli~nim uspehom. Po kon~ani srednji {oli sem se med mo`nostma za {tudij fizike ali elektronike odlo~il za slednjo in se vpisal na Fakulteto za elektrotehniko, ra~unalni{tvo in informatiko Maribor, smer elektronika. Povpre~na ocena izpitov in vaj, ki sem jih opravil doslej zna{a 9. V okviru {tudija sem med drugim podrobno spoznal delo z osebnimi ra~unalniki, s sistemoma DOS in Windows in z nekaterimi programskimi paketi iz elektronike, kot so SPICE, Orcad.

V tretjem letniku {tudija sem se pridru`il raziskovalnemu delu na fakulteti v Laboratoriju za digitalno procesiranje signalov pod vodstvom doc. dr. Zdravka Ka~i~a. V okviru raziskovalnega dela sem pridobil poglobljeno znanje iz digitalnega procesiranja signalov, {e posebej digitalnih filtrov. Prav tako sem se podrobno seznanil z uporabo delovnih okolij Unix, X-windows in HP-VUE ter programiranja v programskih jezikih C in C++. V letu 1995 sem opravil {estmese~no prakso na In{titutu za komunikacijo ~lovek-stroj v okviru Tehni{ke univerze v Münchnu, kjer sem delal na podro~ju stohasti~nih jezikovnih modelov, {e posebej semanti~nih. Poleg dela v okviru prakse sem si v pol leta, ki sem jih pre`ivel v Münchnu, temeljito osve`il in poglobil znanje nem{~ine, pridobljeno v srednji {oli. Izsledke svojega dela sem skupaj s svojima mentorjema objavil v ~lanku Training of the Semantic Model for a Speech Understanding Graphic Editor na Elektrotehni{ki in ra~unalni{ki konferenci ERK'95.

Znanje, ki sem ga pridobil med {olanjem, bi rad uspe{no uporabil tudi v kolektivu, v katerem bi se zaposlil. Predvsem si `elim zaposlitev, ki bi temeljila na dinami~nem, razvojnem in raziskovalnem delu, z zmeraj novimi izzivi, za katere bi bila potreba tudi morebitno nadaljnje izobra`evanje in spopolnjevanje.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96253y.htm