* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Janez Kaiser

2000 MARIBOR, Ljubljanska 17b
Telefon: (062) 32 850
E-mail: janez.kaiser@uni-mb.si

Fakulteta za elektrotehniko, raŸunalniçtvo in informatiko v Mariboru, elektronika

ætudij bom predvidoma konŸal julija 1996. Delati si §elim predvsem v razvoju digitalnih vezij ali digitalnega procesiranja.
Osnovno çolo sem obiskoval v Mariboru in vseh osem let konŸal z odliŸnim uspehom. V tem Ÿasu sem se udele§il veŸ tekmovanj in prejel dve srebrni Vegovi priznanji za dose§ke v matematiki in drugo mesto na obmoŸnem tekmovanju iz fizike. Po konŸani osnovni çoli sem se vpisal na Srednjo naravoslovno çolo Miloça Zidançka. Vsa çtiri leta sem konŸal z odliŸnim uspehom. Po konŸani srednji çoli sem se med mo§nostma za çtudij fizike ali elektronike odloŸil za slednjo in se vpisal na Fakulteto za elektrotehniko, raŸunalniçtvo in informatiko Maribor, smer elektronika. PovpreŸna ocena izpitov in vaj, ki sem jih opravil doslej znaça 9. V okviru çtudija sem med drugim podrobno spoznal delo z osebnimi raŸunalniki, s sistemoma DOS in Windows in z nekaterimi programskimi paketi iz elektronike, kot so SPICE, Orcad.

V tretjem letniku çtudija sem se pridru§il raziskovalnemu delu na fakulteti v Laboratoriju za digitalno procesiranje signalov pod vodstvom doc. dr. Zdravka KaŸiŸa. V okviru raziskovalnega dela sem pridobil poglobljeno znanje iz digitalnega procesiranja signalov, çe posebej digitalnih filtrov. Prav tako sem se podrobno seznanil z uporabo delovnih okolij Unix, X-windows in HP-VUE ter programiranja v programskih jezikih C in C++. V letu 1995 sem opravil çestmeseŸno prakso na Inçtitutu za komunikacijo Ÿlovek-stroj v okviru Tehniçke univerze v Münchnu, kjer sem delal na podroŸju stohastiŸnih jezikovnih modelov, çe posebej semantiŸnih. Poleg dela v okviru prakse sem si v pol leta, ki sem jih pre§ivel v Münchnu, temeljito osve§il in poglobil znanje nemçŸine, pridobljeno v srednji çoli. Izsledke svojega dela sem skupaj s svojima mentorjema objavil v Ÿlanku Training of the Semantic Model for a Speech Understanding Graphic Editor na Elektrotehniçki in raŸunalniçki konferenci ERK'95.

Znanje, ki sem ga pridobil med çolanjem, bi rad uspeçno uporabil tudi v kolektivu, v katerem bi se zaposlil. Predvsem si §elim zaposlitev, ki bi temeljila na dinamiŸnem, razvojnem in raziskovalnem delu, z zmeraj novimi izzivi, za katere bi bila potreba tudi morebitno nadaljnje izobra§evanje in spopolnjevanje.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96253y.htm