* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Janez Kaiser

2000 MARIBOR, Ljubljanska 17b
Telefon: (062) 32 850
E-mail: janez.kaiser@uni-mb.si

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru, elektronika

Študij bom predvidoma končal julija 1996. Delati si želim predvsem v razvoju digitalnih vezij ali digitalnega procesiranja.
Osnovno šolo sem obiskoval v Mariboru in vseh osem let končal z odličnim uspehom. V tem času sem se udeležil več tekmovanj in prejel dve srebrni Vegovi priznanji za dosežke v matematiki in drugo mesto na območnem tekmovanju iz fizike. Po končani osnovni šoli sem se vpisal na Srednjo naravoslovno šolo Miloša Zidanška. Vsa štiri leta sem končal z odličnim uspehom. Po končani srednji šoli sem se med možnostma za študij fizike ali elektronike odločil za slednjo in se vpisal na Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Maribor, smer elektronika. Povprečna ocena izpitov in vaj, ki sem jih opravil doslej znaša 9. V okviru študija sem med drugim podrobno spoznal delo z osebnimi računalniki, s sistemoma DOS in Windows in z nekaterimi programskimi paketi iz elektronike, kot so SPICE, Orcad.

V tretjem letniku študija sem se pridružil raziskovalnemu delu na fakulteti v Laboratoriju za digitalno procesiranje signalov pod vodstvom doc. dr. Zdravka Kačiča. V okviru raziskovalnega dela sem pridobil poglobljeno znanje iz digitalnega procesiranja signalov, še posebej digitalnih filtrov. Prav tako sem se podrobno seznanil z uporabo delovnih okolij Unix, X-windows in HP-VUE ter programiranja v programskih jezikih C in C++. V letu 1995 sem opravil šestmesečno prakso na Inštitutu za komunikacijo človek-stroj v okviru Tehniške univerze v Münchnu, kjer sem delal na področju stohastičnih jezikovnih modelov, še posebej semantičnih. Poleg dela v okviru prakse sem si v pol leta, ki sem jih preživel v Münchnu, temeljito osvežil in poglobil znanje nemščine, pridobljeno v srednji šoli. Izsledke svojega dela sem skupaj s svojima mentorjema objavil v članku Training of the Semantic Model for a Speech Understanding Graphic Editor na Elektrotehniški in računalniški konferenci ERK'95.

Znanje, ki sem ga pridobil med šolanjem, bi rad uspešno uporabil tudi v kolektivu, v katerem bi se zaposlil. Predvsem si želim zaposlitev, ki bi temeljila na dinamičnem, razvojnem in raziskovalnem delu, z zmeraj novimi izzivi, za katere bi bila potreba tudi morebitno nadaljnje izobraževanje in spopolnjevanje.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96253y.htm