* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Kristijan Brecl

2000 MARIBOR, Mo{e Pijade 23c
Telefon: (062) 31 580
E-mail: kristjan.@jaki.fri.uni-lj.si

Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani, elektronika

Delati si `elim predvsem na podro~ju mikroelektronike, mikroprocesorjev.
Rodil sem se v Mariboru. Najprej sem obiskoval Osnovno {olo Borisa Kidri~a v Mariboru in jo vsa leta kon~eval z odli~nim uspehom. Poleg rednega {olanja sem kon~al tudi ni`jo glasbeno {olo. Po kon~ani osnovni {oli sem se vpisal na tretjo gimnazijo Maribor, na naravoslovno-matemati~no usmeritev. Gimnazijo sem kon~al leta 1992 z odli~nim uspehom. V srednji, {e bolj pa v osnovni {oli sem se udele`eval tekmovanj iz naravoslovnih predmetov, predvsem iz matematike, in dosegel ve~ Vegovih priznanj. V srednji {oli sem se pridru`il tudi raziskovalnemu delu pri kemiji (Gibanje vsebnosti vitamina C v aktinidiji - kiviju od novembra do marca).

Leta 1992 sem se vpisal na Univerzo v Ljubljani na Fakulteto za elektrotehniko in ra~unalni{tvo (zdaj Fakulteta za elektrotehniko) ter vpisal smer elektronika. Med {tudijem sem se kot samouk nau~il osnov programiranja v programskem jeziku Pascal in C++ ter se nau~il obvladovanja operacijskih sistemov DOS in Windows. Med {tudijem sem si pridobil tudi nekaj delovnih izku{enj pri delu po [tudentu.

Letos (1996) bom kon~al ~etrti letnik {tudija in se za~el pripravljati na diplomo. Po kon~ani diplomi bi rad opravljal delo in s tem poglabljal znanje na podro~ju mikroelektronike in programiranja mikroprocesorjev. Poleg poklicne izobrazbe pa si bom {e vnaprej prizadeval spopolnjevati znanje tujih jezikov, predvsem angle{~ine in nem{~ine.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96251y.htm