* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Izidor Golob

2000 MARIBOR, Valvasorjeva 20
Telefon: (062) 306 457
E-mail: izidor.golob@uni-mb.si

Fakulteta za elektrotehniko, ra~unalni{tvo in informatiko v Mariboru, informatika

[tudij bom predvidoma kon~al maja 1997. Delati si `elim predvsem pri oblikovanju podatkovnih baz, nadzorovanju informacijskih sistemov.
Kon~ujem {tudij informatike na Fakulteti za elektrotehniko, ra~unalni{tvo in informatiko v Mariboru. [tudijske obveznosti redno opravljam z visoko povpre~no oceno. Diplomiral bom spomladi 1997.

Med {tudijem sem bil nagrajen z enoletno {tipendijo, zato sem {tudijsko leto 1992/93 pre`ivel na ameri{ki univerzi (Franciscan University of Steubenville), tam sem si dodobra spopolnil znanje angle{~ine. Bivanje med ameri{kimi {tudenti mi je odprlo dotlej neznana obzorja in omogo~ilo, da sem dobro spoznal druga~en na~in {tudija, dela in `ivljenjskih navad.

Za {tudij ra~unalni{tva sem se odlo~il `e v Srednji {oli elektrotehni{ke in ra~unalni{ke usmeritve v Mariboru. Vsa {tiri srednje{olska leta sem sodeloval z raziskovalnimi nalogami iz ra~unalni{tva in dosegel dobre uspehe, za to sem bil leta 1988 nagrajen z izobra`evanjem na poletni {oli ra~unalni{tva v Ljubljani, ki jo je organizirala Zveza organizacij za tehni~no kulturo Slovenije. Leta 1989 sem se poletne {ole znova udele`il.

Odli~no znanje angle{kega jezika mi omogo~a, da se seznanjam z novostmi iz ra~unalni{tva in informatike ne samo iz doma~e, temve~ tudi iz tuje strokovne literature. Pri pridobivanju in menjavi informacij uspe{no izrabljam mo`nost elektronske komunikacije, tudi za sodelovanje z mno`ico mlaj{ih strokovnjakov iz vsega sveta.

Med poletnimi po~itnicami sem precej ~asa posvetil potovanjem po Evropi, in tako neposredno spoznaval de`ele, ljudi in njih navade. Prepri~an sem, da mi tudi to {iri pogled na svet. Na poletnih {olah (English Summer Camps) v tujini vsako leto spopolnjujem znanje angle{~ine.

V prostem ~asu se ukvarjam tudi z glasbo, saj `e ve~ kot deset let igram kitaro.

Poleg znanja, dobljenega v {oli in s samoizobra`evanjem, imam obilo delovnih izku{enj, saj se `e nekaj let tudi v prostem ~asu ukvarjam z ra~unalni{tvom, predvsem z oblikovanjem in implementacijo podatkovnih baz ter administriranjem/nadzorovanjem ra~unalni{kih omre`ij/sistemov.

@elim si, da bi bilo moje prihodnje delo povezano z navedenima podro~jema. Prepri~an sem, da sta ne samo dovolj zanimivi, temve~ tudi `ivljenjsko pomembni za veliko ve~ino podjetij in organizacij. Svoje znanje in zmo`nosti bi rad izkazal v timskem okolju in jih z nadaljnjim izobra`evanjem tudi razvijal.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96250y.htm