* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Izidor Golob

2000 MARIBOR, Valvasorjeva 20
Telefon: (062) 306 457
E-mail: izidor.golob@uni-mb.si

Fakulteta za elektrotehniko, raŸunalniçtvo in informatiko v Mariboru, informatika

ætudij bom predvidoma konŸal maja 1997. Delati si §elim predvsem pri oblikovanju podatkovnih baz, nadzorovanju informacijskih sistemov.
KonŸujem çtudij informatike na Fakulteti za elektrotehniko, raŸunalniçtvo in informatiko v Mariboru. ætudijske obveznosti redno opravljam z visoko povpreŸno oceno. Diplomiral bom spomladi 1997.

Med çtudijem sem bil nagrajen z enoletno çtipendijo, zato sem çtudijsko leto 1992/93 pre§ivel na ameriçki univerzi (Franciscan University of Steubenville), tam sem si dodobra spopolnil znanje angleçŸine. Bivanje med ameriçkimi çtudenti mi je odprlo dotlej neznana obzorja in omogoŸilo, da sem dobro spoznal drugaŸen naŸin çtudija, dela in §ivljenjskih navad.

Za çtudij raŸunalniçtva sem se odloŸil §e v Srednji çoli elektrotehniçke in raŸunalniçke usmeritve v Mariboru. Vsa çtiri srednjeçolska leta sem sodeloval z raziskovalnimi nalogami iz raŸunalniçtva in dosegel dobre uspehe, za to sem bil leta 1988 nagrajen z izobra§evanjem na poletni çoli raŸunalniçtva v Ljubljani, ki jo je organizirala Zveza organizacij za tehniŸno kulturo Slovenije. Leta 1989 sem se poletne çole znova udele§il.

OdliŸno znanje angleçkega jezika mi omogoŸa, da se seznanjam z novostmi iz raŸunalniçtva in informatike ne samo iz domaŸe, temveŸ tudi iz tuje strokovne literature. Pri pridobivanju in menjavi informacij uspeçno izrabljam mo§nost elektronske komunikacije, tudi za sodelovanje z mno§ico mlajçih strokovnjakov iz vsega sveta.

Med poletnimi poŸitnicami sem precej Ÿasa posvetil potovanjem po Evropi, in tako neposredno spoznaval de§ele, ljudi in njih navade. PrepriŸan sem, da mi tudi to çiri pogled na svet. Na poletnih çolah (English Summer Camps) v tujini vsako leto spopolnjujem znanje angleçŸine.

V prostem Ÿasu se ukvarjam tudi z glasbo, saj §e veŸ kot deset let igram kitaro.

Poleg znanja, dobljenega v çoli in s samoizobra§evanjem, imam obilo delovnih izkuçenj, saj se §e nekaj let tudi v prostem Ÿasu ukvarjam z raŸunalniçtvom, predvsem z oblikovanjem in implementacijo podatkovnih baz ter administriranjem/nadzorovanjem raŸunalniçkih omre§ij/sistemov.

¦elim si, da bi bilo moje prihodnje delo povezano z navedenima podroŸjema. PrepriŸan sem, da sta ne samo dovolj zanimivi, temveŸ tudi §ivljenjsko pomembni za veliko veŸino podjetij in organizacij. Svoje znanje in zmo§nosti bi rad izkazal v timskem okolju in jih z nadaljnjim izobra§evanjem tudi razvijal.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96250y.htm