* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Izidor Golob

2000 MARIBOR, Valvasorjeva 20
Telefon: (062) 306 457
E-mail: izidor.golob@uni-mb.si

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru, informatika

Študij bom predvidoma končal maja 1997. Delati si želim predvsem pri oblikovanju podatkovnih baz, nadzorovanju informacijskih sistemov.
Končujem študij informatike na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru. Študijske obveznosti redno opravljam z visoko povprečno oceno. Diplomiral bom spomladi 1997.

Med študijem sem bil nagrajen z enoletno štipendijo, zato sem študijsko leto 1992/93 preživel na ameriški univerzi (Franciscan University of Steubenville), tam sem si dodobra spopolnil znanje angleščine. Bivanje med ameriškimi študenti mi je odprlo dotlej neznana obzorja in omogočilo, da sem dobro spoznal drugačen način študija, dela in življenjskih navad.

Za študij računalništva sem se odločil že v Srednji šoli elektrotehniške in računalniške usmeritve v Mariboru. Vsa štiri srednješolska leta sem sodeloval z raziskovalnimi nalogami iz računalništva in dosegel dobre uspehe, za to sem bil leta 1988 nagrajen z izobraževanjem na poletni šoli računalništva v Ljubljani, ki jo je organizirala Zveza organizacij za tehnično kulturo Slovenije. Leta 1989 sem se poletne šole znova udeležil.

Odlično znanje angleškega jezika mi omogoča, da se seznanjam z novostmi iz računalništva in informatike ne samo iz domače, temveč tudi iz tuje strokovne literature. Pri pridobivanju in menjavi informacij uspešno izrabljam možnost elektronske komunikacije, tudi za sodelovanje z množico mlajših strokovnjakov iz vsega sveta.

Med poletnimi počitnicami sem precej časa posvetil potovanjem po Evropi, in tako neposredno spoznaval dežele, ljudi in njih navade. Prepričan sem, da mi tudi to širi pogled na svet. Na poletnih šolah (English Summer Camps) v tujini vsako leto spopolnjujem znanje angleščine.

V prostem času se ukvarjam tudi z glasbo, saj že več kot deset let igram kitaro.

Poleg znanja, dobljenega v šoli in s samoizobraževanjem, imam obilo delovnih izkušenj, saj se že nekaj let tudi v prostem času ukvarjam z računalništvom, predvsem z oblikovanjem in implementacijo podatkovnih baz ter administriranjem/nadzorovanjem računalniških omrežij/sistemov.

Želim si, da bi bilo moje prihodnje delo povezano z navedenima področjema. Prepričan sem, da sta ne samo dovolj zanimivi, temveč tudi življenjsko pomembni za veliko večino podjetij in organizacij. Svoje znanje in zmožnosti bi rad izkazal v timskem okolju in jih z nadaljnjim izobraževanjem tudi razvijal.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96250y.htm