* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Jernej Kun{i~

4281 MOJSTRANA, A. Rabi~a 15
Telefon: (064) 891 135

Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani, elektrotehnika-industrijska elektronika

[tudij bom predvidoma kon~al septembra 1996. Delati si `elim predvsem na podro~ju mikroprocesorskega vodenja sistemov, kot na~rtovalec ali kot programer.
Izobra`evati sem se za~el leta 1978 na osnovi {oli Toneta ^ufarja na Jesnicah. [esti razred pa sem zaradi selitve star{ev v Mojstrano nadaljeval na Osnovi {oli 16. decembra v Mojstrani. Vseh osem let sem bil odli~en, udele`eval pa sem se tudi razli~nih tekmovanj : - ob~inskega tekmovanja iz kemije, - ob~inskega in republi{kega tekmovanja iz matematike - ob~inskega obmo~nega in republi{kega tekmovanja iz ra~unalni{tva. Tako sem se v {estem razredu uvrstil na prvo mesto na ob~inskem tekmovanju iz matematike, na drugo na regijskem obmo~nem prvenstvu iz ra~unalni{tva, na republi{kem pa na sedmo.

[olanje sem nadaljeval na srednji elektrotehni{ki {oli Iskra v Kranju. Kot tedanji {tipendist @elezarne Jesenice sem se pridru`il delovni skupini razvojnega oddelka in si tudi tam nabiral znanje in izku{nje iz ra~unalni{kega vodenja procesov. Na povabilo nem{ke firme BE+WE sem poleti 1988 od{el v Recklinghausen in se ukvarjal z ra~unalni{kim vodenjem strojev CNC, sprva kot programer, kasneje pa s sistemom za grafi~no programiranje strojev CNC v povezavi z osebnim ra~unalnikom. Na univerzo sem se vpisal 1990: odlo~il sem se za {tudij elektrotehnike, smer industrijska elektronika. Med {tudijem sem vsako leto redno odhajal v Recklinghausen in tam skrbel za upeljevanje delavcev v sistem grafi~nega programiranja strojev CNC. Zdaj sem absolvent. Teme za diplomsko nalogo za zdaj {e nisem izbral, verjetno bo pa na temo mikroprocesorsko vodenje sistemov, saj me to najbolj veseli.

Od tujih jezikov govorim aktivno angle{ki, nem{ki ter srbski in hrva{ki jezik. Poklicno pot bi rad nadaljeval v podjetju, v katerem bi lahko pokazal vse svoje znanje in se ob tem dodatno izobra`eval.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96248y.htm