* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Jernej KunçiŸ

4281 MOJSTRANA, A. RabiŸa 15
Telefon: (064) 891 135

Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani, elektrotehnika-industrijska elektronika

ætudij bom predvidoma konŸal septembra 1996. Delati si §elim predvsem na podroŸju mikroprocesorskega vodenja sistemov, kot naŸrtovalec ali kot programer.
Izobra§evati sem se zaŸel leta 1978 na osnovi çoli Toneta ¬ufarja na Jesnicah. æesti razred pa sem zaradi selitve starçev v Mojstrano nadaljeval na Osnovi çoli 16. decembra v Mojstrani. Vseh osem let sem bil odliŸen, udele§eval pa sem se tudi razliŸnih tekmovanj : - obŸinskega tekmovanja iz kemije, - obŸinskega in republiçkega tekmovanja iz matematike - obŸinskega obmoŸnega in republiçkega tekmovanja iz raŸunalniçtva. Tako sem se v çestem razredu uvrstil na prvo mesto na obŸinskem tekmovanju iz matematike, na drugo na regijskem obmoŸnem prvenstvu iz raŸunalniçtva, na republiçkem pa na sedmo.

æolanje sem nadaljeval na srednji elektrotehniçki çoli Iskra v Kranju. Kot tedanji çtipendist ¦elezarne Jesenice sem se pridru§il delovni skupini razvojnega oddelka in si tudi tam nabiral znanje in izkuçnje iz raŸunalniçkega vodenja procesov. Na povabilo nemçke firme BE+WE sem poleti 1988 odçel v Recklinghausen in se ukvarjal z raŸunalniçkim vodenjem strojev CNC, sprva kot programer, kasneje pa s sistemom za grafiŸno programiranje strojev CNC v povezavi z osebnim raŸunalnikom. Na univerzo sem se vpisal 1990: odloŸil sem se za çtudij elektrotehnike, smer industrijska elektronika. Med çtudijem sem vsako leto redno odhajal v Recklinghausen in tam skrbel za upeljevanje delavcev v sistem grafiŸnega programiranja strojev CNC. Zdaj sem absolvent. Teme za diplomsko nalogo za zdaj çe nisem izbral, verjetno bo pa na temo mikroprocesorsko vodenje sistemov, saj me to najbolj veseli.

Od tujih jezikov govorim aktivno angleçki, nemçki ter srbski in hrvaçki jezik. Poklicno pot bi rad nadaljeval v podjetju, v katerem bi lahko pokazal vse svoje znanje in se ob tem dodatno izobra§eval.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96248y.htm