* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Jernej Kunšič

4281 MOJSTRANA, A. Rabiča 15
Telefon: (064) 891 135

Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani, elektrotehnika-industrijska elektronika

Študij bom predvidoma končal septembra 1996. Delati si želim predvsem na področju mikroprocesorskega vodenja sistemov, kot načrtovalec ali kot programer.
Izobraževati sem se začel leta 1978 na osnovi šoli Toneta Čufarja na Jesnicah. Šesti razred pa sem zaradi selitve staršev v Mojstrano nadaljeval na Osnovi šoli 16. decembra v Mojstrani. Vseh osem let sem bil odličen, udeleževal pa sem se tudi različnih tekmovanj : - občinskega tekmovanja iz kemije, - občinskega in republiškega tekmovanja iz matematike - občinskega območnega in republiškega tekmovanja iz računalništva. Tako sem se v šestem razredu uvrstil na prvo mesto na občinskem tekmovanju iz matematike, na drugo na regijskem območnem prvenstvu iz računalništva, na republiškem pa na sedmo.

Šolanje sem nadaljeval na srednji elektrotehniški šoli Iskra v Kranju. Kot tedanji štipendist Železarne Jesenice sem se pridružil delovni skupini razvojnega oddelka in si tudi tam nabiral znanje in izkušnje iz računalniškega vodenja procesov. Na povabilo nemške firme BE+WE sem poleti 1988 odšel v Recklinghausen in se ukvarjal z računalniškim vodenjem strojev CNC, sprva kot programer, kasneje pa s sistemom za grafično programiranje strojev CNC v povezavi z osebnim računalnikom. Na univerzo sem se vpisal 1990: odločil sem se za študij elektrotehnike, smer industrijska elektronika. Med študijem sem vsako leto redno odhajal v Recklinghausen in tam skrbel za upeljevanje delavcev v sistem grafičnega programiranja strojev CNC. Zdaj sem absolvent. Teme za diplomsko nalogo za zdaj še nisem izbral, verjetno bo pa na temo mikroprocesorsko vodenje sistemov, saj me to najbolj veseli.

Od tujih jezikov govorim aktivno angleški, nemški ter srbski in hrvaški jezik. Poklicno pot bi rad nadaljeval v podjetju, v katerem bi lahko pokazal vse svoje znanje in se ob tem dodatno izobraževal.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96248y.htm