* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Gregor Dolinar

4000 KRANJ, Cesta 1. maja 65
Telefon: (064) 323 662
E-mail: gregor.dolinar@fmf.uni-lj.si

Fakulteta za matematiko in fiziko v Ljubljani - Oddelek za matematiko in mehaniko, uporabna matematika

[tudij bom predvidoma kon~al oktobra 1996. Delati si `elim predvsem v raziskovanju.
Osnovno {olo sem obiskoval v Kranju in vseh osem razredov kon~al z odli~nim uspehom. Redno sem se udele`eval raznih tekmovanj, predvsem iz fizike in matematike ter dosegel nekaj vidnih uspehov. Po kon~ani osnovni {oli sem se vpisal na Gimnazijo Kranj, smer naravoslovno-matemati~na tehnologija. Med {olanjem na tej gimnaziji sem sodeloval v razli~nih ob{olskih dejavnostih: fizikalnem kro`ku, uporabni matematiki in logiki. Udele`eval sem se razli~nih tekmovanj na republi{ki ravni, najve~ji uspeh pa dosegel z zmago na republi{kem tekmovanju iz logike leta 1990. Pod vodstvom prof. Darka Zupanca sem v tretjem in ~etrtem letniku opravil dva seminarja iz astronomije in kvantne fizike. Srednjo {olo sem kon~al z odli~nim uspehom leta 1990.

Istega leta sem se vpisal na Fakulteto za naravoslovje in tehnologijo v Ljubljani, Oddelek za matematiko in mehaniko, smer uporabna matematika. [tudirati sem za~el po odslu`eni voja{~ini. Med {tudijem, predvsem v vi{jih letnikih, sem sodeloval z razli~nimi profesorji pri izdelavi raziskovalnih nalog. Tako sem pod vodstvom prof.dr. Marka Petkov{ka opravil nalogo iz teorije grafov, pod vodstvom prof.dr. Vladimirja Batagelja pa nalogo iz zdru`evanja objektov v skupine. To {tudijsko leto sem absolvent. Trenutno pod mentorstvom prof.dr. Marka Petkov{ka pripravljam diplomsko nalogo iz teorije mno`ic oziroma logike.

Sem ~lan dveh mednarodnih {tudentskih organizacij, in sicer BEST (Board of European Students of Technology) in AEGEE (Association des Etats Generaux des Etudiants d'Europe). Tako spoznavam poleg matematike tudi druga podro~ja, saj mi zgolj {tudij matematike ne daje dovolj {irine. Tako sem poleti 1995 v organizaciji BEST-a na tehni{ki univerzi v Var{avi pod vodstvom prof.dr. Wojciecha Suchorzewskega iz EBRD (Evropska banka za obnovo in razvoj) obiskoval te~aj in uspe{no opravil izpit iz glavnih gradbenih in ekolo{kih problemov pri razvoju cestnega omre`ja.

Moja povpre~na ocena vseh izpitov in vaj v {tirih letih {tudija zna{a 8,3. Navadil sem se uporabljati ra~unalnik v razli~ne namene. Trenutno sem demonstrator na Fakulteti za organizacijske vede Univerze v Mariboru, in sicer pri predmetu matematika, katerega nosilec je prof.dr. Jo`e Jesenko. Aktivno govorim angle{ko in nem{ko, pasivno znanje pa sem si pridobil iz {panskega jezika.

Po opravljeni diplomi bi najraje delal kot ~lan kolektiva, ki se ukvarja z raziskovanjem. Vsekakor si `elim tako delo, ki bi mi nalagalo zmeraj nove izzive, poleg tega pa omogo~alo sodelovanje s podobnimi organizacijami doma in na tujem. Poleg tega bi rad nadaljeval podiplomski {tudij in se tako dodatno izobrazil in usposobil za naloge, ki bi jih od mene zahtevalo delovno mesto. Ker sem se vajen vsak dan voziti, bi sprejel delovno mesto tudi zunaj o`je okolice Kranja.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96247y.htm