* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Gregor Dolinar

4000 KRANJ, Cesta 1. maja 65
Telefon: (064) 323 662
E-mail: gregor.dolinar@fmf.uni-lj.si

Fakulteta za matematiko in fiziko v Ljubljani - Oddelek za matematiko in mehaniko, uporabna matematika

ætudij bom predvidoma konŸal oktobra 1996. Delati si §elim predvsem v raziskovanju.
Osnovno çolo sem obiskoval v Kranju in vseh osem razredov konŸal z odliŸnim uspehom. Redno sem se udele§eval raznih tekmovanj, predvsem iz fizike in matematike ter dosegel nekaj vidnih uspehov. Po konŸani osnovni çoli sem se vpisal na Gimnazijo Kranj, smer naravoslovno-matematiŸna tehnologija. Med çolanjem na tej gimnaziji sem sodeloval v razliŸnih obçolskih dejavnostih: fizikalnem kro§ku, uporabni matematiki in logiki. Udele§eval sem se razliŸnih tekmovanj na republiçki ravni, najveŸji uspeh pa dosegel z zmago na republiçkem tekmovanju iz logike leta 1990. Pod vodstvom prof. Darka Zupanca sem v tretjem in Ÿetrtem letniku opravil dva seminarja iz astronomije in kvantne fizike. Srednjo çolo sem konŸal z odliŸnim uspehom leta 1990.

Istega leta sem se vpisal na Fakulteto za naravoslovje in tehnologijo v Ljubljani, Oddelek za matematiko in mehaniko, smer uporabna matematika. ætudirati sem zaŸel po odslu§eni vojaçŸini. Med çtudijem, predvsem v viçjih letnikih, sem sodeloval z razliŸnimi profesorji pri izdelavi raziskovalnih nalog. Tako sem pod vodstvom prof.dr. Marka Petkovçka opravil nalogo iz teorije grafov, pod vodstvom prof.dr. Vladimirja Batagelja pa nalogo iz zdru§evanja objektov v skupine. To çtudijsko leto sem absolvent. Trenutno pod mentorstvom prof.dr. Marka Petkovçka pripravljam diplomsko nalogo iz teorije mno§ic oziroma logike.

Sem Ÿlan dveh mednarodnih çtudentskih organizacij, in sicer BEST (Board of European Students of Technology) in AEGEE (Association des Etats Generaux des Etudiants d'Europe). Tako spoznavam poleg matematike tudi druga podroŸja, saj mi zgolj çtudij matematike ne daje dovolj çirine. Tako sem poleti 1995 v organizaciji BEST-a na tehniçki univerzi v Varçavi pod vodstvom prof.dr. Wojciecha Suchorzewskega iz EBRD (Evropska banka za obnovo in razvoj) obiskoval teŸaj in uspeçno opravil izpit iz glavnih gradbenih in ekoloçkih problemov pri razvoju cestnega omre§ja.

Moja povpreŸna ocena vseh izpitov in vaj v çtirih letih çtudija znaça 8,3. Navadil sem se uporabljati raŸunalnik v razliŸne namene. Trenutno sem demonstrator na Fakulteti za organizacijske vede Univerze v Mariboru, in sicer pri predmetu matematika, katerega nosilec je prof.dr. Jo§e Jesenko. Aktivno govorim angleçko in nemçko, pasivno znanje pa sem si pridobil iz çpanskega jezika.

Po opravljeni diplomi bi najraje delal kot Ÿlan kolektiva, ki se ukvarja z raziskovanjem. Vsekakor si §elim tako delo, ki bi mi nalagalo zmeraj nove izzive, poleg tega pa omogoŸalo sodelovanje s podobnimi organizacijami doma in na tujem. Poleg tega bi rad nadaljeval podiplomski çtudij in se tako dodatno izobrazil in usposobil za naloge, ki bi jih od mene zahtevalo delovno mesto. Ker sem se vajen vsak dan voziti, bi sprejel delovno mesto tudi zunaj o§je okolice Kranja.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96247y.htm