* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Beti Zupan

4000 KRANJ, J. Puclja 9
Telefon: (064) 323 275

Fakulteta za organizacijske vede v Kranju, kadrovska smer

[tudij bom predvidoma kon~ala marca 1997. Delati si `elim predvsem v turizmu, marketingu, izobra`evanju (pou~evanje tujih jezikov po novih metodah - z uporabo ra~unalnika).
Osnovno {olo sem obiskovala v Kranju in jo tudi zelo uspe{no kon~ala, tako da sem se lahko vpisala v Srednjo dru`boslovno jezikovnko {olo v [kofji Loki. Tam sem se odlo~ila za dru`boslovno smer, ~eprav so me jeziki zelo zanimali (torej jezikoslovna smer ), vendar sem le-tem namenila veliko pozornost `e v osnovni {oli, saj sem se vpisala v te~aj nem{~ine na Ljudski univerzi v Kranju in zelo uspe{no opravila prvo in drugo stopnjo. V srednji {oli sem se poleg prvega tujega jezika angle{~ine u~ila {e franco{~ine in v {tirih letih {olanja je bilo ves ~as o~itno, da mi tuji jeziki res ne povzro~ajo te`av. Kasneje sem se vpisala tudi na te~aj italijan{~ine, vendar sem opravila le prvo stopnjo, saj je bilo v nadaljevanju premalo kandidatov. V drugem letniku srednje {ole sem se udele`ila tudi tekmovanja v angle{~ini in bila med {tevilnimi kandidati zelo uspe{na.

Po vsem tem bi bilo razumljivo, da bi se vpisala na {tudij enega od jezikov, vendar sem `al na sprejemnih izpitih za las zgre{ila mesto na fakulteti. Ker sta me poleg vsega zanimala delo z ljudmi in izobra`evanje, sem se tako vpisala na Fakulteto za organizacijske vede v Kranju, kadrovska smer.

Ker sem `e zelo zgodaj `elela nekaj zaslu`iti, sem vsako poletje nekaj ~asa tudi delala ( npr. v turisti~ni agenciji Kompas, avto{oli, v SKB, trgovini s tekstilom, Gorenjskem tisku ). Tako sem si pridobila `e precej delovnih in drugih izku{enj. Zaradi izrednega veselja do angle{~ine, in ker vem, da nekaterim ta jezik povzro~a te`ave, pa `e {tiri leta zelo uspe{no in{truiram in pomagam otrokom pri u~enju tega jezika. V {tudijskih letih sem se tudi priu~ila dela z ra~unalnikom v okoljih Windows in DOS.

Po diplomi se `elim zaposliti v dinami~nem in ustvarjalnem kolektivu, v organizaciji, ki bi mi lahko omogo~ila nadaljnji razvoj in napredek. Delala bi rada v okolju, kjer so delavci res motivirani in kjer bi lahko izkazala vse znanje in zmo`nosti ter se hkrati spopolnjevala. Torej sem se pripravljena (da bi delo ~im bolje opravljala) izobra`evati tudi naprej.

Podro~je dela, ki me najbolj zanima in privla~i, pa je turizem, tr`enje, skratka, delo z ljudmi.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96245y.htm