* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Beti Zupan

4000 KRANJ, J. Puclja 9
Telefon: (064) 323 275

Fakulteta za organizacijske vede v Kranju, kadrovska smer

ætudij bom predvidoma konŸala marca 1997. Delati si §elim predvsem v turizmu, marketingu, izobra§evanju (pouŸevanje tujih jezikov po novih metodah - z uporabo raŸunalnika).
Osnovno çolo sem obiskovala v Kranju in jo tudi zelo uspeçno konŸala, tako da sem se lahko vpisala v Srednjo dru§boslovno jezikovnko çolo v ækofji Loki. Tam sem se odloŸila za dru§boslovno smer, Ÿeprav so me jeziki zelo zanimali (torej jezikoslovna smer ), vendar sem le-tem namenila veliko pozornost §e v osnovni çoli, saj sem se vpisala v teŸaj nemçŸine na Ljudski univerzi v Kranju in zelo uspeçno opravila prvo in drugo stopnjo. V srednji çoli sem se poleg prvega tujega jezika angleçŸine uŸila çe francoçŸine in v çtirih letih çolanja je bilo ves Ÿas oŸitno, da mi tuji jeziki res ne povzroŸajo te§av. Kasneje sem se vpisala tudi na teŸaj italijançŸine, vendar sem opravila le prvo stopnjo, saj je bilo v nadaljevanju premalo kandidatov. V drugem letniku srednje çole sem se udele§ila tudi tekmovanja v angleçŸini in bila med çtevilnimi kandidati zelo uspeçna.

Po vsem tem bi bilo razumljivo, da bi se vpisala na çtudij enega od jezikov, vendar sem §al na sprejemnih izpitih za las zgreçila mesto na fakulteti. Ker sta me poleg vsega zanimala delo z ljudmi in izobra§evanje, sem se tako vpisala na Fakulteto za organizacijske vede v Kranju, kadrovska smer.

Ker sem §e zelo zgodaj §elela nekaj zaslu§iti, sem vsako poletje nekaj Ÿasa tudi delala ( npr. v turistiŸni agenciji Kompas, avtoçoli, v SKB, trgovini s tekstilom, Gorenjskem tisku ). Tako sem si pridobila §e precej delovnih in drugih izkuçenj. Zaradi izrednega veselja do angleçŸine, in ker vem, da nekaterim ta jezik povzroŸa te§ave, pa §e çtiri leta zelo uspeçno inçtruiram in pomagam otrokom pri uŸenju tega jezika. V çtudijskih letih sem se tudi priuŸila dela z raŸunalnikom v okoljih Windows in DOS.

Po diplomi se §elim zaposliti v dinamiŸnem in ustvarjalnem kolektivu, v organizaciji, ki bi mi lahko omogoŸila nadaljnji razvoj in napredek. Delala bi rada v okolju, kjer so delavci res motivirani in kjer bi lahko izkazala vse znanje in zmo§nosti ter se hkrati spopolnjevala. Torej sem se pripravljena (da bi delo Ÿim bolje opravljala) izobra§evati tudi naprej.

PodroŸje dela, ki me najbolj zanima in privlaŸi, pa je turizem, tr§enje, skratka, delo z ljudmi.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96245y.htm