* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Primo` Rakovec

4000 KRANJ, Ulica Staneta Rozmana 2
Telefon: (064) 225 410

Fakulteta za dru`bene vede v Ljubljani, sociologija-analitsko-teoretska smer

[tudij bom predvidoma kon~al septembra 1997. Delati si `elim predvsem v kriminologiji.
Obiskoval sem osnovno {olo dr. Franceta Pre{erna v Kranju. Med {olanjem sem sodeloval pri dramskem in lutkovnem kro`ku in na razli~nih tekmovanjih. Osnovno {olo sem kon~al z odli~nim uspehom in se vpisal na tedanjo Srednjo dru`boslovno jezikovno {olo Borisa Ziherla v [kofji Loki. V ~etrtem letniku srednje {ole sva s prijateljem pri predmetu sociologija napisala raziskovalno nalogo z naslovom Klo{ar - problemi, pomo~, nadzor in z njo sodelovala v gibanju Znanost mladini. Izdelava naloge me je {e bolj navdu{ila za dru`boslovje in sociologijo. Tako sem se po kon~ani srednji {oli, kon~al sem jo z odli~nim uspehom, vpisal na Fakulteto za dru`bene vede v Ljubljani. Na fakulteti {tudiram analitsko teoretsko sociologijo. Poleg drugih predmetov sem na fakulteti vpisal tudi pedago{ke predmete (metodiko pouka sociologije, sociologijo vzgoje, pedagogiko in didaktiko ter andragogiko), da bom po kon~anem {olanju lahko morebiti pou~eval etiko in dru`bo na osnovni {oli ali sociologijo na srednji.

Med {tudijem sem se za~el navdu{evati tudi za kriminologijo in individualno prebirati tovrstno literaturo. Po opravljeni diplomi na Fakulteti za dru`bene vede bi se `elel spopolniti tudi na tem podro~ju in se specializirati za kriminalista pri Ministrstvu za notranje zadeve.

Med {olanjem sem se u~il angle{ki in ruski jezik. Priu~il sem se tudi dela z ra~unalniki (v okoljih Windows in DOS).

V prostem ~asu `e od leta 1992 sodelujem v Klubu {tudentov Kranj. V okviru kluba sem pomagal pri organizaciji {tevilnih prireditev in se preskusil kot ljubiteljski moderator v [tudentskem programu Radia Kranj. Tovrstno delovanje mi je izostrilo ob~utek za delo z ljudmi in mi omogo~ilo ustvarjalno individualno in skupinsko delo.

Po kon~anem fakultetnem izobra`evanju se nameravam {e naprej nenehno izobra`evati, kajti le tako lahko sproti sledi{ dogajanjem, ne le v stroki, temve~ tudi {ir{e. Prav zato se `elim zaposliti v kolektivu, ki mi bo omogo~il nenehno izobra`evanje in ustvarjalno delo.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96244y.htm