* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Primo§ Rakovec

4000 KRANJ, Ulica Staneta Rozmana 2
Telefon: (064) 225 410

Fakulteta za dru§bene vede v Ljubljani, sociologija-analitsko-teoretska smer

ætudij bom predvidoma konŸal septembra 1997. Delati si §elim predvsem v kriminologiji.
Obiskoval sem osnovno çolo dr. Franceta Preçerna v Kranju. Med çolanjem sem sodeloval pri dramskem in lutkovnem kro§ku in na razliŸnih tekmovanjih. Osnovno çolo sem konŸal z odliŸnim uspehom in se vpisal na tedanjo Srednjo dru§boslovno jezikovno çolo Borisa Ziherla v ækofji Loki. V Ÿetrtem letniku srednje çole sva s prijateljem pri predmetu sociologija napisala raziskovalno nalogo z naslovom Kloçar - problemi, pomoŸ, nadzor in z njo sodelovala v gibanju Znanost mladini. Izdelava naloge me je çe bolj navduçila za dru§boslovje in sociologijo. Tako sem se po konŸani srednji çoli, konŸal sem jo z odliŸnim uspehom, vpisal na Fakulteto za dru§bene vede v Ljubljani. Na fakulteti çtudiram analitsko teoretsko sociologijo. Poleg drugih predmetov sem na fakulteti vpisal tudi pedagoçke predmete (metodiko pouka sociologije, sociologijo vzgoje, pedagogiko in didaktiko ter andragogiko), da bom po konŸanem çolanju lahko morebiti pouŸeval etiko in dru§bo na osnovni çoli ali sociologijo na srednji.

Med çtudijem sem se zaŸel navduçevati tudi za kriminologijo in individualno prebirati tovrstno literaturo. Po opravljeni diplomi na Fakulteti za dru§bene vede bi se §elel spopolniti tudi na tem podroŸju in se specializirati za kriminalista pri Ministrstvu za notranje zadeve.

Med çolanjem sem se uŸil angleçki in ruski jezik. PriuŸil sem se tudi dela z raŸunalniki (v okoljih Windows in DOS).

V prostem Ÿasu §e od leta 1992 sodelujem v Klubu çtudentov Kranj. V okviru kluba sem pomagal pri organizaciji çtevilnih prireditev in se preskusil kot ljubiteljski moderator v ætudentskem programu Radia Kranj. Tovrstno delovanje mi je izostrilo obŸutek za delo z ljudmi in mi omogoŸilo ustvarjalno individualno in skupinsko delo.

Po konŸanem fakultetnem izobra§evanju se nameravam çe naprej nenehno izobra§evati, kajti le tako lahko sproti slediç dogajanjem, ne le v stroki, temveŸ tudi çirçe. Prav zato se §elim zaposliti v kolektivu, ki mi bo omogoŸil nenehno izobra§evanje in ustvarjalno delo.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96244y.htm