* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Primož Rakovec

4000 KRANJ, Ulica Staneta Rozmana 2
Telefon: (064) 225 410

Fakulteta za družbene vede v Ljubljani, sociologija-analitsko-teoretska smer

Študij bom predvidoma končal septembra 1997. Delati si želim predvsem v kriminologiji.
Obiskoval sem osnovno šolo dr. Franceta Prešerna v Kranju. Med šolanjem sem sodeloval pri dramskem in lutkovnem krožku in na različnih tekmovanjih. Osnovno šolo sem končal z odličnim uspehom in se vpisal na tedanjo Srednjo družboslovno jezikovno šolo Borisa Ziherla v Škofji Loki. V četrtem letniku srednje šole sva s prijateljem pri predmetu sociologija napisala raziskovalno nalogo z naslovom Klošar - problemi, pomoč, nadzor in z njo sodelovala v gibanju Znanost mladini. Izdelava naloge me je še bolj navdušila za družboslovje in sociologijo. Tako sem se po končani srednji šoli, končal sem jo z odličnim uspehom, vpisal na Fakulteto za družbene vede v Ljubljani. Na fakulteti študiram analitsko teoretsko sociologijo. Poleg drugih predmetov sem na fakulteti vpisal tudi pedagoške predmete (metodiko pouka sociologije, sociologijo vzgoje, pedagogiko in didaktiko ter andragogiko), da bom po končanem šolanju lahko morebiti poučeval etiko in družbo na osnovni šoli ali sociologijo na srednji.

Med študijem sem se začel navduševati tudi za kriminologijo in individualno prebirati tovrstno literaturo. Po opravljeni diplomi na Fakulteti za družbene vede bi se želel spopolniti tudi na tem področju in se specializirati za kriminalista pri Ministrstvu za notranje zadeve.

Med šolanjem sem se učil angleški in ruski jezik. Priučil sem se tudi dela z računalniki (v okoljih Windows in DOS).

V prostem času že od leta 1992 sodelujem v Klubu študentov Kranj. V okviru kluba sem pomagal pri organizaciji številnih prireditev in se preskusil kot ljubiteljski moderator v Študentskem programu Radia Kranj. Tovrstno delovanje mi je izostrilo občutek za delo z ljudmi in mi omogočilo ustvarjalno individualno in skupinsko delo.

Po končanem fakultetnem izobraževanju se nameravam še naprej nenehno izobraževati, kajti le tako lahko sproti slediš dogajanjem, ne le v stroki, temveč tudi širše. Prav zato se želim zaposliti v kolektivu, ki mi bo omogočil nenehno izobraževanje in ustvarjalno delo.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96244y.htm