* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Simona Teran

4202 NAKLO, Podbrezje 135
Telefon: (064) 731 087

Biotehni{ka fakulteta v Ljubljani - Oddelek za biologijo, biologija, ekolo{ko-sistematski blok

Delati si `elim predvsem na podro~ju varstva naravne in kulturne dedi{~ine ali ekolo{kih sanacij.
Osnovno {olo sem obiskovala v Kranju in vse razrede kon~ala z odli~nim uspehom. Med {olanjem sem sodelovala na razli~nih tekmovanjih in tako dobila Vegovo priznanje (matematika), Cankarjevo priznanje (slovenski jezik) in priznanje iz znanja kemije.

Po kon~ani osnovni {oli sem se vpisala na Srednjo {olo pedago{ke, ra~unalni{ke in naravoslovno-matemati~ne usmeritve v Kranju (danes Gimnazija Kranj); tu sem izbrala naravoslovno-matemati~no smer. Srednjo {olo sem kon~ala z odli~nim uspehom.

Potem sem se odlo~ila za {tudij biologije na Biotehni{ki fakulteti v Ljubljani in bila zaradi dobre podlage iz srednje {ole prva na sprejemnih izpitih. V drugem letniku {tudija sem se usmerila v raziskovalno-tehni~no smer, in sicer v ekolo{ko-sistematski blok. Letos sem v ~etrtem letniku in kon~ujem predavanja; moja povpre~na ocena doslej opravljenih izpitov in vaj je 9,3. Opravljene imam vse izpite za prve tri letnike.

Ker ta smer zahteva veliko terenskega dela in se bodo obvezne vaje kon~ale {ele oktobra, torej `e v absolventskem sta`u, ne bo mogo~e delati izpitov za ~etrti letnik v junijskih in septembrskih izpitnih rokih, pa tudi za diplomsko nalogo je potrebna vsaj ena sezona terenskega dela, zato pri~akujem, da bom {tudij kon~ala leta 1998.

Med {olanjem sem se nau~ila angle{~ine in nem{~ine ter dela z ra~unalnikom v okoljih DOS in Windows.



Kot velika ljubiteljica narave namenjam prosti ~as izletom v naravo in njenemu opazovanju, saj `ivim v va{kem okolju, poleg tega pa rada kolesarim. Ukvarjam se tudi z zbiranjem in prepariranjem metuljev.

Po diplomi `elim delati v organizaciji, kjer ni enoli~nosti in bom lahko s svojim znanjem pripomogla k varstvu naravne in kulturne dedi{~ine in sodelovala pri projektih ekolo{kih sanacij.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96242y.htm