* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Simona Teran

4202 NAKLO, Podbrezje 135
Telefon: (064) 731 087

Biotehniçka fakulteta v Ljubljani - Oddelek za biologijo, biologija, ekoloçko-sistematski blok

Delati si §elim predvsem na podroŸju varstva naravne in kulturne dediçŸine ali ekoloçkih sanacij.
Osnovno çolo sem obiskovala v Kranju in vse razrede konŸala z odliŸnim uspehom. Med çolanjem sem sodelovala na razliŸnih tekmovanjih in tako dobila Vegovo priznanje (matematika), Cankarjevo priznanje (slovenski jezik) in priznanje iz znanja kemije.

Po konŸani osnovni çoli sem se vpisala na Srednjo çolo pedagoçke, raŸunalniçke in naravoslovno-matematiŸne usmeritve v Kranju (danes Gimnazija Kranj); tu sem izbrala naravoslovno-matematiŸno smer. Srednjo çolo sem konŸala z odliŸnim uspehom.

Potem sem se odloŸila za çtudij biologije na Biotehniçki fakulteti v Ljubljani in bila zaradi dobre podlage iz srednje çole prva na sprejemnih izpitih. V drugem letniku çtudija sem se usmerila v raziskovalno-tehniŸno smer, in sicer v ekoloçko-sistematski blok. Letos sem v Ÿetrtem letniku in konŸujem predavanja; moja povpreŸna ocena doslej opravljenih izpitov in vaj je 9,3. Opravljene imam vse izpite za prve tri letnike.

Ker ta smer zahteva veliko terenskega dela in se bodo obvezne vaje konŸale çele oktobra, torej §e v absolventskem sta§u, ne bo mogoŸe delati izpitov za Ÿetrti letnik v junijskih in septembrskih izpitnih rokih, pa tudi za diplomsko nalogo je potrebna vsaj ena sezona terenskega dela, zato priŸakujem, da bom çtudij konŸala leta 1998.

Med çolanjem sem se nauŸila angleçŸine in nemçŸine ter dela z raŸunalnikom v okoljih DOS in Windows.



Kot velika ljubiteljica narave namenjam prosti Ÿas izletom v naravo in njenemu opazovanju, saj §ivim v vaçkem okolju, poleg tega pa rada kolesarim. Ukvarjam se tudi z zbiranjem in prepariranjem metuljev.

Po diplomi §elim delati v organizaciji, kjer ni enoliŸnosti in bom lahko s svojim znanjem pripomogla k varstvu naravne in kulturne dediçŸine in sodelovala pri projektih ekoloçkih sanacij.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96242y.htm