* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Simona Teran

4202 NAKLO, Podbrezje 135
Telefon: (064) 731 087

Biotehniška fakulteta v Ljubljani - Oddelek za biologijo, biologija, ekološko-sistematski blok

Delati si želim predvsem na področju varstva naravne in kulturne dediščine ali ekoloških sanacij.
Osnovno šolo sem obiskovala v Kranju in vse razrede končala z odličnim uspehom. Med šolanjem sem sodelovala na različnih tekmovanjih in tako dobila Vegovo priznanje (matematika), Cankarjevo priznanje (slovenski jezik) in priznanje iz znanja kemije.

Po končani osnovni šoli sem se vpisala na Srednjo šolo pedagoške, računalniške in naravoslovno-matematične usmeritve v Kranju (danes Gimnazija Kranj); tu sem izbrala naravoslovno-matematično smer. Srednjo šolo sem končala z odličnim uspehom.

Potem sem se odločila za študij biologije na Biotehniški fakulteti v Ljubljani in bila zaradi dobre podlage iz srednje šole prva na sprejemnih izpitih. V drugem letniku študija sem se usmerila v raziskovalno-tehnično smer, in sicer v ekološko-sistematski blok. Letos sem v četrtem letniku in končujem predavanja; moja povprečna ocena doslej opravljenih izpitov in vaj je 9,3. Opravljene imam vse izpite za prve tri letnike.

Ker ta smer zahteva veliko terenskega dela in se bodo obvezne vaje končale šele oktobra, torej že v absolventskem stažu, ne bo mogoče delati izpitov za četrti letnik v junijskih in septembrskih izpitnih rokih, pa tudi za diplomsko nalogo je potrebna vsaj ena sezona terenskega dela, zato pričakujem, da bom študij končala leta 1998.

Med šolanjem sem se naučila angleščine in nemščine ter dela z računalnikom v okoljih DOS in Windows.



Kot velika ljubiteljica narave namenjam prosti čas izletom v naravo in njenemu opazovanju, saj živim v vaškem okolju, poleg tega pa rada kolesarim. Ukvarjam se tudi z zbiranjem in prepariranjem metuljev.

Po diplomi želim delati v organizaciji, kjer ni enoličnosti in bom lahko s svojim znanjem pripomogla k varstvu naravne in kulturne dediščine in sodelovala pri projektih ekoloških sanacij.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96242y.htm