* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Andreja CundriŸ

4270 JESENICE, TavŸarjeva 1b
Telefon: (064) 82 775

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, mednarodna menjava

ætudij bom predvidoma konŸala februarja 1997. Delati si §elim predvsem v zunanji trgovini in drugih oblikah mednarodnega gospodarskega sodelovanja.
Osnovno çolo sem obiskovala na Jesenicah in vsako leto dosegla odliŸen uspeh. Udele§evala sem se razliŸnih tekmovanj in dobila diplomo Vesele çole, dve bronasti Vegovi priznanji in Fin§garjevo plaketo. Po uspeçno opravljenem sprejemnem izpitu sem se vpisala na Center srednjega usmerjenega izobra§evanja na Jesenicah, jezikovna smer. Od tujih jezikov sem se uŸila angleçkega, nemçkega in italijanskega. Letnike sem konŸevala s prav dobrim uspehom. Udele§ila sem se republiçkega tekmovanja iz angleçŸine in bila Ÿlanica lutkovnega kro§ka na Centru.Gostovali smo po vsej Sloveniji. ZakljuŸni izpit sem opravila s prav dobrim uspehom in nato odçla v London (au-pair), tam sem vse leto obiskovala Croydon college. ætudirala sem angleçki jezik. Ko sem se vrnila domov, sem leta 1992 uspeçno opravila sprejemne izpite za novinarstvo, angleçki jezik in ekonomijo. OdloŸila sem se za çtudij ekonomije. Med çtudijem sem se spopolnjevala v nemçkem in italijanskem jeziku, inçtruirala angleçŸino in se veŸkrat honorarno zaposlila v Acroniju Jesenice, na izvoznem oddelku. Tam sem se priuŸila tudi dela z raŸunalnikom v okoljih Windows in DOS.

VeŸino prostega Ÿasa izrabim za potovanja po Evropi in delo na mednarodnih delovnih taborih, tam se spopolnjujem v jeziku in si nabiram vsestranske izkuçnje. Na fakulteti sem pridobila znanje angleçkega jezika na tretji stopnji za potrebe aktivnega sporazumevanja, v juniju pa bom opravljala tudi CEIBIT, izpit iz poslovne angleçŸine.

Po diplomi nameravam iskati zaposlitev v glavnem mestu. Upam, da mi bo uspelo zdru§iti veselje do tujih jezikov z vsestranskim, dinamiŸnim delom doma in po svetu. Opravljati §elim delo, ki bi mi omogoŸilo çe nadaljnji razvoj in spopolnjevanje. Veseli me delo v zunanji trgovini (tr§na analiza, priprava, izpeljava in vodenje zunanjetrgovinskih poslov) in druge oblike mednarodnega gospodarskega sodelovanja na ravni podjetja in dr§ave (çe posebno v turizmu, zato sem za izbirni predmet vzela ekonomiko turizma).
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96235y.htm