* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Andreja Cundrič

4270 JESENICE, Tavčarjeva 1b
Telefon: (064) 82 775

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, mednarodna menjava

Študij bom predvidoma končala februarja 1997. Delati si želim predvsem v zunanji trgovini in drugih oblikah mednarodnega gospodarskega sodelovanja.
Osnovno šolo sem obiskovala na Jesenicah in vsako leto dosegla odličen uspeh. Udeleževala sem se različnih tekmovanj in dobila diplomo Vesele šole, dve bronasti Vegovi priznanji in Finžgarjevo plaketo. Po uspešno opravljenem sprejemnem izpitu sem se vpisala na Center srednjega usmerjenega izobraževanja na Jesenicah, jezikovna smer. Od tujih jezikov sem se učila angleškega, nemškega in italijanskega. Letnike sem končevala s prav dobrim uspehom. Udeležila sem se republiškega tekmovanja iz angleščine in bila članica lutkovnega krožka na Centru.Gostovali smo po vsej Sloveniji. Zaključni izpit sem opravila s prav dobrim uspehom in nato odšla v London (au-pair), tam sem vse leto obiskovala Croydon college. Študirala sem angleški jezik. Ko sem se vrnila domov, sem leta 1992 uspešno opravila sprejemne izpite za novinarstvo, angleški jezik in ekonomijo. Odločila sem se za študij ekonomije. Med študijem sem se spopolnjevala v nemškem in italijanskem jeziku, inštruirala angleščino in se večkrat honorarno zaposlila v Acroniju Jesenice, na izvoznem oddelku. Tam sem se priučila tudi dela z računalnikom v okoljih Windows in DOS.

Večino prostega časa izrabim za potovanja po Evropi in delo na mednarodnih delovnih taborih, tam se spopolnjujem v jeziku in si nabiram vsestranske izkušnje. Na fakulteti sem pridobila znanje angleškega jezika na tretji stopnji za potrebe aktivnega sporazumevanja, v juniju pa bom opravljala tudi CEIBIT, izpit iz poslovne angleščine.

Po diplomi nameravam iskati zaposlitev v glavnem mestu. Upam, da mi bo uspelo združiti veselje do tujih jezikov z vsestranskim, dinamičnim delom doma in po svetu. Opravljati želim delo, ki bi mi omogočilo še nadaljnji razvoj in spopolnjevanje. Veseli me delo v zunanji trgovini (tržna analiza, priprava, izpeljava in vodenje zunanjetrgovinskih poslov) in druge oblike mednarodnega gospodarskega sodelovanja na ravni podjetja in države (še posebno v turizmu, zato sem za izbirni predmet vzela ekonomiko turizma).
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96235y.htm