* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Martina Logar

4280 KRANJSKA GORA, Ledine 10
Telefon: (064) 881 641

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani, kemija-biokemija

[tudij bom predvidoma kon~ala septembra 1997. Delati si `elim predvsem na podro~ju raziskav in razvoja, kasneje pa tudi na podro~ju tr`enja.
Osnovno {olo sem obiskovala v Kranjski Gori in vse razrede kon~ala z odli~nim uspehom. Med {olanjem sem uspe{no sodelovala na tekmovanjih iz matematike, slovenskega jezika in kemije. Ker sem bila vedo`eljna in me je zanimalo veliko re~i, sem {olanje nadaljevala na naravoslovno-matemati~ni smeri gimnazije na Jesenicah. Srednjo {olo sem kon~ala z odli~nim uspehom. Ukvarjala sem se tudi z vrsto ob{olskih dejavnosti. Uspe{no sem kon~ala strojepisni te~aj, {olo pa sem zastopala tudi na raznih {portnih tekmovanjih.

Zmeraj me je privla~ilo naravoslovje, {e posebno kemija (sodelovala sem na republi{kih tekmovanjih iz znanja kemije), zato sem se po kon~ani gimnaziji vpisala na Fakulteto za naravoslovje in tehnologijo v Ljubljani, Oddelek za kemijo in kemijsko tehnologijo, smer kemija. [tudirala sem redno in uspe{no, letos kon~ujem ~etrti letnik. Vpisana sem v smer biokemija, ki zajema poleg kemije {e ve~ drugih, zame zanimivih naravoslovnih ved: od biologije, farmacije do biotehnologije idr. Obvladam tudi delo z ra~unalnikom. Govorim angle{ko in nem{ko, obiskovala pa sem tudi te~aj italijanskega jezika.

@e od osnovne {ole del poletnih po~itnic namenjam delu, kot viru dodatnega zaslu`ka in opravljanju obvezne prakse. Rada potujem in spoznavam neznano, s tem si nabiram nove izku{nje in si hkrati spopolnjujem znanje tujih jezikov.

Ker se mi zdi pomembna povezava razli~nih ved, tako naravoslovnih kot dru`boslovnih, si v prihodnosti nameravam raz{iriti spekter znanja tudi na podro~je ekonomije in znanja tujih jezikov.

Po diplomi si `elim dinami~nega in ustvarjalnega dela, ob katerem bi se lahko nadalje usposabljala in izobra`evala.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96234y.htm