* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Martina Logar

4280 KRANJSKA GORA, Ledine 10
Telefon: (064) 881 641

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani, kemija-biokemija

ætudij bom predvidoma konŸala septembra 1997. Delati si §elim predvsem na podroŸju raziskav in razvoja, kasneje pa tudi na podroŸju tr§enja.
Osnovno çolo sem obiskovala v Kranjski Gori in vse razrede konŸala z odliŸnim uspehom. Med çolanjem sem uspeçno sodelovala na tekmovanjih iz matematike, slovenskega jezika in kemije. Ker sem bila vedo§eljna in me je zanimalo veliko reŸi, sem çolanje nadaljevala na naravoslovno-matematiŸni smeri gimnazije na Jesenicah. Srednjo çolo sem konŸala z odliŸnim uspehom. Ukvarjala sem se tudi z vrsto obçolskih dejavnosti. Uspeçno sem konŸala strojepisni teŸaj, çolo pa sem zastopala tudi na raznih çportnih tekmovanjih.

Zmeraj me je privlaŸilo naravoslovje, çe posebno kemija (sodelovala sem na republiçkih tekmovanjih iz znanja kemije), zato sem se po konŸani gimnaziji vpisala na Fakulteto za naravoslovje in tehnologijo v Ljubljani, Oddelek za kemijo in kemijsko tehnologijo, smer kemija. ætudirala sem redno in uspeçno, letos konŸujem Ÿetrti letnik. Vpisana sem v smer biokemija, ki zajema poleg kemije çe veŸ drugih, zame zanimivih naravoslovnih ved: od biologije, farmacije do biotehnologije idr. Obvladam tudi delo z raŸunalnikom. Govorim angleçko in nemçko, obiskovala pa sem tudi teŸaj italijanskega jezika.

¦e od osnovne çole del poletnih poŸitnic namenjam delu, kot viru dodatnega zaslu§ka in opravljanju obvezne prakse. Rada potujem in spoznavam neznano, s tem si nabiram nove izkuçnje in si hkrati spopolnjujem znanje tujih jezikov.

Ker se mi zdi pomembna povezava razliŸnih ved, tako naravoslovnih kot dru§boslovnih, si v prihodnosti nameravam razçiriti spekter znanja tudi na podroŸje ekonomije in znanja tujih jezikov.

Po diplomi si §elim dinamiŸnega in ustvarjalnega dela, ob katerem bi se lahko nadalje usposabljala in izobra§evala.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96234y.htm