* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Andrej Kos

4273 BLEJSKA DOBRAVA, Blejska Dobrava 16d
Telefon: (064) 874 254
E-mail: andrej.a.kos@uni-lj.si

Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani, telekomunikacije

ætudij bom predvidoma konŸal marca 1997. Delati si §elim predvsem v razvoju telekomunikacij.
Osnovno çolo sem konŸal z odliŸnim uspehom. Med çolanjem sem sodeloval na razliŸnih tekmovanjih (Vegova priznanja). Ukvarjal sem se tudi s çportom in bil reden gost na raznih tekmovanjih, tako v individualnih kot v kolektivnih çportih. Srednjo çolo sem obiskoval na Jesenicah, in sicer naravoslovno-matematiŸno smer. Zadnje tri letnike in maturo sem konŸal z odliŸnim uspehom. Ves Ÿas çolanja na srednji çoli sem se udele§eval tekmovanj iz matematike (trikrat), fizike (dvakrat), kemije (enkrat) in nemçŸine (enkrat). V Ÿetrtem letniku smo ob pomoŸi profesorice nemçkega jezika organizirali izmenjavo z avstrijskimi dijaki. Potem je priçel Ÿas za vpis na fakulteto. Omahoval sem med matematiko, fiziko, medicino in elektrotehniko, naposled pa sem se odloŸil za elektrotehniko. Zdaj sem vpisan v Ÿetrtem letniku Fakultete za elektrotehniko, smer telekomunikacije. PovpreŸje mojih ocen izpitov doslej znaça 9,2, in za to sem tudi na fakulteti dobil priznanje.

Menim, da je dandanes pogoj za uspeh na katerem koli podroŸju obvladanje vsaj enega tujega jezika. Tako sem pridobil potrdilo filozofske fakultete o aktivnem znanju angleçkega jezika, za nemçki jezik pa imam nekaj podobnega çe v naŸrtu.

Z mednarodnimi çtudentskimi izmenjavami se ukvarjam tudi zdaj. Sem namreŸ predsednik organizacije çtudentov elektrotehnike v Ljubljani, ki je polnopravna Ÿlanica mednarodne organizacije çtudentov elektrotehnike (EESTEC - Electrical Engeneering Students Europian Association), s sede§em v Zürichu. Tako nabiram izkuçnje, se spopolnjujem v angleçŸini in nemçŸini, spoznavam naŸin çtudija v tujini in morebitne prihodnje partnerje. Poleg vsega pa je tako dru§enje çe zabavno.

Kot se za mojo smer çtudija spodobi, mi raŸunalnik ni tuj. Obvladam okolje Windows (Windows 95) in programe za to okolje, kot so na primer: Qpro, Excel, Word, Mcad. Nekajkrat sem §e honorarno pouŸeval Qpro in Excel pri podjetju za raŸunalniçko izobra§evanje MikroAda. Naj na tem mestu povem çe, da inçtruiram matematiko, fiziko, raŸunalniçtvo in elektrotehniko. Veliko izkuçenj pri tem delu sem si pridobil v srednji çoli in nekaj tudi na fakulteti, ko sem pomagal soçolcem in prijateljem pri uŸenju.

Zelo veliko prostega Ÿasa namenjam çportu. Vso osnovno çolo in polovico srednje sem treniral smuŸanje pri smuŸarskem klubu Blejska Dobrava, pa tudi kasneje sem se velikokrat udele§il njihovih treningov, predvsem suhih. Zdaj, ko pre§ivim veŸino Ÿasa v Ljubljani, se trikrat na teden udele§im telovadbe v telovadnici v çtudentskem naselju, ob koncu tedna pa se, Ÿe je le lepo vreme, odpravim v hribe. Med poletnimi poŸitnicami se vsako leto odpravim za mesec dni na potovanje v tuje de§ele.

Po konŸani fakulteti §elim nadaljevati podiplomski çtudij na Fakulteti za elektrotehniko ali na Ekonomski fakulteti. Kasneje pa se §elim zaposliti v ustvarjalnem kolektivu, kjer bi se lahko nadalje vsestransko izobra§eval, in opravljati delo, ki ne bo enoliŸno in rutinsko.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96233y.htm