* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Janez Ambro`i~

4260 BLED, Sebenje 23
Telefon: (064) 77 147
E-mail: janez.ambrozic@kiss.muzej.si

Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani, elektrotehnika-avtomatika-robotika

[tudij bom predvidoma kon~al oktobra 1997. Delati si `elim predvsem na podro~ju robotike ali avtomatike, predvsem pa v razvoju in inovacijah.
Osnovno {olo sem obiskoval na Bledu. Med {olanjem sem ves ~as uspe{no sodeloval na matemati~nih in fizikalnih tekmovanjih.

[olanje sem nadaljeval na jeseni{ki gimnaziji ( smer naravoslovno-matemati~ni tehnik ) in tam {e naprej gojil veselje do matematike in fizike; ~edalje bolj pa me je za~ela zanimati tudi elektronika in predvsem robotika. Po uspe{no opravljenem zaklju~nem izpitu sem se odlo~il za nadaljevanje {tudija na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani in zdaj kon~ujem ~etrti letnik. Vpisano imam smer elektrotehnika-avtomatika-robotika. Na fakulteti nam je omogo~en {tudij z roboti na delovnih postajah Unix in stik z najnovej{o vrhunsko tehnologijo. Na strokovnih ekskurzijah smo si ogledali veliko doma~ih in tujih podjetij in in{titutov ter si tako ustvarili mnenje o na{ih mo`nostih, prednostih in slabostih.

Ves ~as {tudija sem pridobljeno teoreti~no znanje na fakulteti s pridom uporabljal doma, in za svoj konji~ek sestavljal razna vezja in aplikacije.

Z nekaterimi podjetniki sem sodeloval pri razvoju posameznih projektov.

Dobro govorim angle{ko in delno nem{ko, oba jezika sem se u~il {tiri leta v gimnaziji.

Obvladam operacijska sistema DOS in Windows, programske jezike Basic, Pascal, Prolog in delno Visual Basic in C, programske pakete PCAD, Matlab in Simulink, Simcos, poleg tega pa {e vrsto uporabni{kih paketov: Quatro Pro, Word, CorelDraw, Electonic Workbench.

Ves ~as se dokaj aktivno ukvarjam s {portom, ker menim, da lahko edino tako ~lovek ohranja telesno in psihi~no kondicijo za {tudij in delo. Tako sem se Leta 1988 sem se udele`il olimpijskih iger v Seulu kot krmar blejskega dvojca s krmarjem.

Po kon~anem {tudiju si `elim delati predvsem v razvoju in inovacijah, imeti mo`nost za nadaljnje izobra`evanje, da bi ohranil stik z najnovej{o tehnologijo in smermi razvoja v svetu.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96230y.htm