* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Janez Ambro§iŸ

4260 BLED, Sebenje 23
Telefon: (064) 77 147
E-mail: janez.ambrozic@kiss.muzej.si

Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani, elektrotehnika-avtomatika-robotika

ætudij bom predvidoma konŸal oktobra 1997. Delati si §elim predvsem na podroŸju robotike ali avtomatike, predvsem pa v razvoju in inovacijah.
Osnovno çolo sem obiskoval na Bledu. Med çolanjem sem ves Ÿas uspeçno sodeloval na matematiŸnih in fizikalnih tekmovanjih.

æolanje sem nadaljeval na jeseniçki gimnaziji ( smer naravoslovno-matematiŸni tehnik ) in tam çe naprej gojil veselje do matematike in fizike; Ÿedalje bolj pa me je zaŸela zanimati tudi elektronika in predvsem robotika. Po uspeçno opravljenem zakljuŸnem izpitu sem se odloŸil za nadaljevanje çtudija na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani in zdaj konŸujem Ÿetrti letnik. Vpisano imam smer elektrotehnika-avtomatika-robotika. Na fakulteti nam je omogoŸen çtudij z roboti na delovnih postajah Unix in stik z najnovejço vrhunsko tehnologijo. Na strokovnih ekskurzijah smo si ogledali veliko domaŸih in tujih podjetij in inçtitutov ter si tako ustvarili mnenje o naçih mo§nostih, prednostih in slabostih.

Ves Ÿas çtudija sem pridobljeno teoretiŸno znanje na fakulteti s pridom uporabljal doma, in za svoj konjiŸek sestavljal razna vezja in aplikacije.

Z nekaterimi podjetniki sem sodeloval pri razvoju posameznih projektov.

Dobro govorim angleçko in delno nemçko, oba jezika sem se uŸil çtiri leta v gimnaziji.

Obvladam operacijska sistema DOS in Windows, programske jezike Basic, Pascal, Prolog in delno Visual Basic in C, programske pakete PCAD, Matlab in Simulink, Simcos, poleg tega pa çe vrsto uporabniçkih paketov: Quatro Pro, Word, CorelDraw, Electonic Workbench.

Ves Ÿas se dokaj aktivno ukvarjam s çportom, ker menim, da lahko edino tako Ÿlovek ohranja telesno in psihiŸno kondicijo za çtudij in delo. Tako sem se Leta 1988 sem se udele§il olimpijskih iger v Seulu kot krmar blejskega dvojca s krmarjem.

Po konŸanem çtudiju si §elim delati predvsem v razvoju in inovacijah, imeti mo§nost za nadaljnje izobra§evanje, da bi ohranil stik z najnovejço tehnologijo in smermi razvoja v svetu.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96230y.htm