* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Janez Ambrožič

4260 BLED, Sebenje 23
Telefon: (064) 77 147
E-mail: janez.ambrozic@kiss.muzej.si

Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani, elektrotehnika-avtomatika-robotika

Študij bom predvidoma končal oktobra 1997. Delati si želim predvsem na področju robotike ali avtomatike, predvsem pa v razvoju in inovacijah.
Osnovno šolo sem obiskoval na Bledu. Med šolanjem sem ves čas uspešno sodeloval na matematičnih in fizikalnih tekmovanjih.

Šolanje sem nadaljeval na jeseniški gimnaziji ( smer naravoslovno-matematični tehnik ) in tam še naprej gojil veselje do matematike in fizike; čedalje bolj pa me je začela zanimati tudi elektronika in predvsem robotika. Po uspešno opravljenem zaključnem izpitu sem se odločil za nadaljevanje študija na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani in zdaj končujem četrti letnik. Vpisano imam smer elektrotehnika-avtomatika-robotika. Na fakulteti nam je omogočen študij z roboti na delovnih postajah Unix in stik z najnovejšo vrhunsko tehnologijo. Na strokovnih ekskurzijah smo si ogledali veliko domačih in tujih podjetij in inštitutov ter si tako ustvarili mnenje o naših možnostih, prednostih in slabostih.

Ves čas študija sem pridobljeno teoretično znanje na fakulteti s pridom uporabljal doma, in za svoj konjiček sestavljal razna vezja in aplikacije.

Z nekaterimi podjetniki sem sodeloval pri razvoju posameznih projektov.

Dobro govorim angleško in delno nemško, oba jezika sem se učil štiri leta v gimnaziji.

Obvladam operacijska sistema DOS in Windows, programske jezike Basic, Pascal, Prolog in delno Visual Basic in C, programske pakete PCAD, Matlab in Simulink, Simcos, poleg tega pa še vrsto uporabniških paketov: Quatro Pro, Word, CorelDraw, Electonic Workbench.

Ves čas se dokaj aktivno ukvarjam s športom, ker menim, da lahko edino tako človek ohranja telesno in psihično kondicijo za študij in delo. Tako sem se Leta 1988 sem se udeležil olimpijskih iger v Seulu kot krmar blejskega dvojca s krmarjem.

Po končanem študiju si želim delati predvsem v razvoju in inovacijah, imeti možnost za nadaljnje izobraževanje, da bi ohranil stik z najnovejšo tehnologijo in smermi razvoja v svetu.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96230y.htm