* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Borut Kecelj

4248 LESCE, Savska 4
Telefon: (064) 718 366

Fakulteta za strojni{tvo v Ljubljani, proizvodno strojni{tvo-preoblikovanje

[tudij bom predvidoma kon~al maja 1997. Delati si `elim predvsem na podro~ju strojni{tva (obdelava materialov), raziskav, razvoja, priprave dela.
Osnovno {olo sem obiskoval v Lescah. Vse razrede sem kon~al z odli~nim uspehom, poleg tega pa sem sodeloval na razli~nih tekmovanjih in med drugim prejel srebrno Vegovo priznanje. U~ni uspeh v osnovni {oli mi je omogo~il nadaljnje {olanje na naravoslovno-matemati~ni smeri na Centru srednjega usmerjenega izobra`evanja Jesenice.Vsa {tiri leta srednje{olskega izobra`evanja sem opravil s prav dobrim uspehom. Sodeloval sem tudi na matemati~nih tekmovanjih in se v ~etrtem letniku uvrstil na republi{ko tekmovanje. Poleg tega sem dosegel prvo in drugo stopnjo (od treh mogo~ih) Cankarjeve bralne zna~ke in bil ~lan srednje{olske gledali{ke sekcije, podmladka amaterskega gledali{~a Tone ^ufar z Jesenic. Zaklju~ni izpit sem opravil z odliko in {olanje kon~al v {olskem letu 1990/91.

Tako sem se po sprejemnih izpitih vpisal na Fakulteto za strojni{tvo v Ljubljani. V samem strojni{tvu sem se odlo~il za proizvodno strojni{tvo-preoblikovanje in postal demonstrator pri prof. Kuzmanu na Katedri za obdelovalno tehniko. Povpre~je mojih ocen med dozdaj{njim {tudijem se giblje okoli 8, zato razmi{ljam tudi o magisteriju.

Sama fakulteta s svojim izobra`evalnim programom zahteva od {tudenta pridobitev dolo~enega jezikovnega in ra~unalni{kega znanja. Tako bom opravil zahtevana izpita iz angle{~ine, ki pa zajemata predvsem strokovno izrazje, tako da bom moral splo{no znanje {e dopolniti.

Zaradi narave dela v strojni{tvu sem se priu~il tudi dela z ra~unalnikom, predvsem dela okoljih Windows in DOS ( Word, Excel, CorelDRAW, AutoCAD ) in drugih programskih paketih (IDEAS in numeri~no programiranje strojev).

Za dopolnitev splo{nega znanja strojni{tva nam, skupini enajstih {tudentov, fakulteta v tem {olskem letu septembra omogo~a strokovno ekskurzijo v ZDA. Tam si nameravamo ogledati najuspe{nej{a ameri{ka podjetja v strojni{tvu in gospodarstvu nasploh.

Kako bo po diplomi, {e ne vem natan~no, vendar se odlo~am med nadaljnjim magistrskim {tudijem in zaposlitvijo.

Ob morebitni zaposlitvi `elim delati v stroki, predvsem tam, kjer bom lahko ustvarjalen. Delal bi rad skupinsko v okolju, ki mi bo omogo~alo nadaljnji vsestranski razvoj, kjer bom lahko brez ovir pripomogel k bolj{im dose`kom kolektiva.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96229y.htm