* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Borut Kecelj

4248 LESCE, Savska 4
Telefon: (064) 718 366

Fakulteta za strojniçtvo v Ljubljani, proizvodno strojniçtvo-preoblikovanje

ætudij bom predvidoma konŸal maja 1997. Delati si §elim predvsem na podroŸju strojniçtva (obdelava materialov), raziskav, razvoja, priprave dela.
Osnovno çolo sem obiskoval v Lescah. Vse razrede sem konŸal z odliŸnim uspehom, poleg tega pa sem sodeloval na razliŸnih tekmovanjih in med drugim prejel srebrno Vegovo priznanje. UŸni uspeh v osnovni çoli mi je omogoŸil nadaljnje çolanje na naravoslovno-matematiŸni smeri na Centru srednjega usmerjenega izobra§evanja Jesenice.Vsa çtiri leta srednjeçolskega izobra§evanja sem opravil s prav dobrim uspehom. Sodeloval sem tudi na matematiŸnih tekmovanjih in se v Ÿetrtem letniku uvrstil na republiçko tekmovanje. Poleg tega sem dosegel prvo in drugo stopnjo (od treh mogoŸih) Cankarjeve bralne znaŸke in bil Ÿlan srednjeçolske gledaliçke sekcije, podmladka amaterskega gledaliçŸa Tone ¬ufar z Jesenic. ZakljuŸni izpit sem opravil z odliko in çolanje konŸal v çolskem letu 1990/91.

Tako sem se po sprejemnih izpitih vpisal na Fakulteto za strojniçtvo v Ljubljani. V samem strojniçtvu sem se odloŸil za proizvodno strojniçtvo-preoblikovanje in postal demonstrator pri prof. Kuzmanu na Katedri za obdelovalno tehniko. PovpreŸje mojih ocen med dozdajçnjim çtudijem se giblje okoli 8, zato razmiçljam tudi o magisteriju.

Sama fakulteta s svojim izobra§evalnim programom zahteva od çtudenta pridobitev doloŸenega jezikovnega in raŸunalniçkega znanja. Tako bom opravil zahtevana izpita iz angleçŸine, ki pa zajemata predvsem strokovno izrazje, tako da bom moral sploçno znanje çe dopolniti.

Zaradi narave dela v strojniçtvu sem se priuŸil tudi dela z raŸunalnikom, predvsem dela okoljih Windows in DOS ( Word, Excel, CorelDRAW, AutoCAD ) in drugih programskih paketih (IDEAS in numeriŸno programiranje strojev).

Za dopolnitev sploçnega znanja strojniçtva nam, skupini enajstih çtudentov, fakulteta v tem çolskem letu septembra omogoŸa strokovno ekskurzijo v ZDA. Tam si nameravamo ogledati najuspeçnejça ameriçka podjetja v strojniçtvu in gospodarstvu nasploh.

Kako bo po diplomi, çe ne vem natanŸno, vendar se odloŸam med nadaljnjim magistrskim çtudijem in zaposlitvijo.

Ob morebitni zaposlitvi §elim delati v stroki, predvsem tam, kjer bom lahko ustvarjalen. Delal bi rad skupinsko v okolju, ki mi bo omogoŸalo nadaljnji vsestranski razvoj, kjer bom lahko brez ovir pripomogel k boljçim dose§kom kolektiva.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96229y.htm