* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Borut Kecelj

4248 LESCE, Savska 4
Telefon: (064) 718 366

Fakulteta za strojništvo v Ljubljani, proizvodno strojništvo-preoblikovanje

Študij bom predvidoma končal maja 1997. Delati si želim predvsem na področju strojništva (obdelava materialov), raziskav, razvoja, priprave dela.
Osnovno šolo sem obiskoval v Lescah. Vse razrede sem končal z odličnim uspehom, poleg tega pa sem sodeloval na različnih tekmovanjih in med drugim prejel srebrno Vegovo priznanje. Učni uspeh v osnovni šoli mi je omogočil nadaljnje šolanje na naravoslovno-matematični smeri na Centru srednjega usmerjenega izobraževanja Jesenice.Vsa štiri leta srednješolskega izobraževanja sem opravil s prav dobrim uspehom. Sodeloval sem tudi na matematičnih tekmovanjih in se v četrtem letniku uvrstil na republiško tekmovanje. Poleg tega sem dosegel prvo in drugo stopnjo (od treh mogočih) Cankarjeve bralne značke in bil član srednješolske gledališke sekcije, podmladka amaterskega gledališča Tone Čufar z Jesenic. Zaključni izpit sem opravil z odliko in šolanje končal v šolskem letu 1990/91.

Tako sem se po sprejemnih izpitih vpisal na Fakulteto za strojništvo v Ljubljani. V samem strojništvu sem se odločil za proizvodno strojništvo-preoblikovanje in postal demonstrator pri prof. Kuzmanu na Katedri za obdelovalno tehniko. Povprečje mojih ocen med dozdajšnjim študijem se giblje okoli 8, zato razmišljam tudi o magisteriju.

Sama fakulteta s svojim izobraževalnim programom zahteva od študenta pridobitev določenega jezikovnega in računalniškega znanja. Tako bom opravil zahtevana izpita iz angleščine, ki pa zajemata predvsem strokovno izrazje, tako da bom moral splošno znanje še dopolniti.

Zaradi narave dela v strojništvu sem se priučil tudi dela z računalnikom, predvsem dela okoljih Windows in DOS ( Word, Excel, CorelDRAW, AutoCAD ) in drugih programskih paketih (IDEAS in numerično programiranje strojev).

Za dopolnitev splošnega znanja strojništva nam, skupini enajstih študentov, fakulteta v tem šolskem letu septembra omogoča strokovno ekskurzijo v ZDA. Tam si nameravamo ogledati najuspešnejša ameriška podjetja v strojništvu in gospodarstvu nasploh.

Kako bo po diplomi, še ne vem natančno, vendar se odločam med nadaljnjim magistrskim študijem in zaposlitvijo.

Ob morebitni zaposlitvi želim delati v stroki, predvsem tam, kjer bom lahko ustvarjalen. Delal bi rad skupinsko v okolju, ki mi bo omogočalo nadaljnji vsestranski razvoj, kjer bom lahko brez ovir pripomogel k boljšim dosežkom kolektiva.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96229y.htm