* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Peter Seklo~a

4247 ZGORNJE GORJE, Spodnje Gorje 93a
Telefon: (064) 725 579
E-mail: peter.sekloca@uni-lj.si

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, finan~na smer

[tudij bom predvidoma kon~al februarja 1997. Delati si `elim predvsem v financah, ban~ni{tvu, na finan~nih trgih, v zunanji trgovini, analizah, planiranju, organizaciji.
Osnovno {olo sem obiskoval v Zgornjih Gorjah pri Bledu in bil vsa leta odli~en. [olanje sem nadaljeval na naravoslovno-matemati~ni srednji {oli na Jesenicah. Vsa ta leta sem uspe{no sodeloval na tekmovanjih iz matematike, fizike in slovenskega jezika. V u~nem programu srednje {ole sta bila dva tuja jezika, angle{~ina in nem{~ina, znanje le-teh pa sem spopolnjeval tudi s {tudijem na fakulteti, na mnogih potovanjih po evropskih dr`avah, Severni Ameriki in z obiskovanjem te~ajev. Srednjo {olo sem kon~al spomladi 1992 leta s prav dobrim uspehom in se odlo~il za {tudij na Ekonomski fakulteti v Ljubljani.

Na fakulteti sem redno izpolnjeval obveznosti, tako da sem vsako leto opravil izpite `e pred poletjem. Nato sem se med po~itnicami vsakokrat zaposlil v podjetju Termin, d.o.o., ki je uspe{en izvoznik temperaturnih meril za metalurgijo. Prav pri tem delu mi je zelo koristilo aktivno znanje angle{~ine in nem{~ine, poleg tega pa sem si z delom v mened`mentu, planiranju in analiziranju nabral veliko delovnih izku{enj. Delal sem tudi na podro~ju vlaganja v vrednostne papirje za to podjetje. Do leta 1995 sem si pridobil `e leto in dva meseca delovnih izku{enj, pravzaprav delovne dobe.

V tretjem letniku fakultete sem se odlo~il za smer finance in se {e dodatno izobra`eval na seminarjih, predvsem o vrednostnih papirjih. Pri radiju {tudent delam v Aktualnopoliti~ni redakciji, ki obsega tudi informacije iz ekonomije.

V letih {tudija sem se nau~il tudi dela z ra~unalnikom in sicer z IBM-ovim sistemom OS/2 - Warp, okoljem Windows in DOS-om.

Sodelujem v svetovni organizaciji {tudentov ekonomije Aiesec, v skupini, odgovorni za strokovno prakso v tujini.

Po dodiplomskem {tudiju bi zelo rad nadaljeval izobra`evalno pot s podiplomskim {tudijem v tujini, najraje v Avstriji, ki je nam najbli`ja nem{ko govore~a dr`ava in tudi ~lanica Evropske zveze, tako da bi podrobno spoznal gospodarski polo`aj in finan~ne trge na{e severne sosede ter dobil bolj{i vpogled v Evropsko zvezo.

Po kon~anem {tudiju bi se rad zaposlil v podjetju, ki bi se ukvarjalo s financami, ban~ni{tvom, zavarovalni{tvom ali tr`enjem, bilo naj bi ustvarjalno in usmerjeno v prihodnost. @elim si delati v kolektivu, kjer bom lahko najbolj izrazil svoje znanje in zmo`nosti ter po svojih najbolj{ih mo~eh pripomogel k uspehu celotnega podjetja.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96227y.htm