* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Peter SekloŸa

4247 ZGORNJE GORJE, Spodnje Gorje 93a
Telefon: (064) 725 579
E-mail: peter.sekloca@uni-lj.si

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, finanŸna smer

ætudij bom predvidoma konŸal februarja 1997. Delati si §elim predvsem v financah, banŸniçtvu, na finanŸnih trgih, v zunanji trgovini, analizah, planiranju, organizaciji.
Osnovno çolo sem obiskoval v Zgornjih Gorjah pri Bledu in bil vsa leta odliŸen. æolanje sem nadaljeval na naravoslovno-matematiŸni srednji çoli na Jesenicah. Vsa ta leta sem uspeçno sodeloval na tekmovanjih iz matematike, fizike in slovenskega jezika. V uŸnem programu srednje çole sta bila dva tuja jezika, angleçŸina in nemçŸina, znanje le-teh pa sem spopolnjeval tudi s çtudijem na fakulteti, na mnogih potovanjih po evropskih dr§avah, Severni Ameriki in z obiskovanjem teŸajev. Srednjo çolo sem konŸal spomladi 1992 leta s prav dobrim uspehom in se odloŸil za çtudij na Ekonomski fakulteti v Ljubljani.

Na fakulteti sem redno izpolnjeval obveznosti, tako da sem vsako leto opravil izpite §e pred poletjem. Nato sem se med poŸitnicami vsakokrat zaposlil v podjetju Termin, d.o.o., ki je uspeçen izvoznik temperaturnih meril za metalurgijo. Prav pri tem delu mi je zelo koristilo aktivno znanje angleçŸine in nemçŸine, poleg tega pa sem si z delom v mened§mentu, planiranju in analiziranju nabral veliko delovnih izkuçenj. Delal sem tudi na podroŸju vlaganja v vrednostne papirje za to podjetje. Do leta 1995 sem si pridobil §e leto in dva meseca delovnih izkuçenj, pravzaprav delovne dobe.

V tretjem letniku fakultete sem se odloŸil za smer finance in se çe dodatno izobra§eval na seminarjih, predvsem o vrednostnih papirjih. Pri radiju çtudent delam v AktualnopolitiŸni redakciji, ki obsega tudi informacije iz ekonomije.

V letih çtudija sem se nauŸil tudi dela z raŸunalnikom in sicer z IBM-ovim sistemom OS/2 - Warp, okoljem Windows in DOS-om.

Sodelujem v svetovni organizaciji çtudentov ekonomije Aiesec, v skupini, odgovorni za strokovno prakso v tujini.

Po dodiplomskem çtudiju bi zelo rad nadaljeval izobra§evalno pot s podiplomskim çtudijem v tujini, najraje v Avstriji, ki je nam najbli§ja nemçko govoreŸa dr§ava in tudi Ÿlanica Evropske zveze, tako da bi podrobno spoznal gospodarski polo§aj in finanŸne trge naçe severne sosede ter dobil boljçi vpogled v Evropsko zvezo.

Po konŸanem çtudiju bi se rad zaposlil v podjetju, ki bi se ukvarjalo s financami, banŸniçtvom, zavarovalniçtvom ali tr§enjem, bilo naj bi ustvarjalno in usmerjeno v prihodnost. ¦elim si delati v kolektivu, kjer bom lahko najbolj izrazil svoje znanje in zmo§nosti ter po svojih najboljçih moŸeh pripomogel k uspehu celotnega podjetja.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96227y.htm