* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Peter Sekloča

4247 ZGORNJE GORJE, Spodnje Gorje 93a
Telefon: (064) 725 579
E-mail: peter.sekloca@uni-lj.si

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, finančna smer

Študij bom predvidoma končal februarja 1997. Delati si želim predvsem v financah, bančništvu, na finančnih trgih, v zunanji trgovini, analizah, planiranju, organizaciji.
Osnovno šolo sem obiskoval v Zgornjih Gorjah pri Bledu in bil vsa leta odličen. Šolanje sem nadaljeval na naravoslovno-matematični srednji šoli na Jesenicah. Vsa ta leta sem uspešno sodeloval na tekmovanjih iz matematike, fizike in slovenskega jezika. V učnem programu srednje šole sta bila dva tuja jezika, angleščina in nemščina, znanje le-teh pa sem spopolnjeval tudi s študijem na fakulteti, na mnogih potovanjih po evropskih državah, Severni Ameriki in z obiskovanjem tečajev. Srednjo šolo sem končal spomladi 1992 leta s prav dobrim uspehom in se odločil za študij na Ekonomski fakulteti v Ljubljani.

Na fakulteti sem redno izpolnjeval obveznosti, tako da sem vsako leto opravil izpite že pred poletjem. Nato sem se med počitnicami vsakokrat zaposlil v podjetju Termin, d.o.o., ki je uspešen izvoznik temperaturnih meril za metalurgijo. Prav pri tem delu mi je zelo koristilo aktivno znanje angleščine in nemščine, poleg tega pa sem si z delom v menedžmentu, planiranju in analiziranju nabral veliko delovnih izkušenj. Delal sem tudi na področju vlaganja v vrednostne papirje za to podjetje. Do leta 1995 sem si pridobil že leto in dva meseca delovnih izkušenj, pravzaprav delovne dobe.

V tretjem letniku fakultete sem se odločil za smer finance in se še dodatno izobraževal na seminarjih, predvsem o vrednostnih papirjih. Pri radiju študent delam v Aktualnopolitični redakciji, ki obsega tudi informacije iz ekonomije.

V letih študija sem se naučil tudi dela z računalnikom in sicer z IBM-ovim sistemom OS/2 - Warp, okoljem Windows in DOS-om.

Sodelujem v svetovni organizaciji študentov ekonomije Aiesec, v skupini, odgovorni za strokovno prakso v tujini.

Po dodiplomskem študiju bi zelo rad nadaljeval izobraževalno pot s podiplomskim študijem v tujini, najraje v Avstriji, ki je nam najbližja nemško govoreča država in tudi članica Evropske zveze, tako da bi podrobno spoznal gospodarski položaj in finančne trge naše severne sosede ter dobil boljši vpogled v Evropsko zvezo.

Po končanem študiju bi se rad zaposlil v podjetju, ki bi se ukvarjalo s financami, bančništvom, zavarovalništvom ali trženjem, bilo naj bi ustvarjalno in usmerjeno v prihodnost. Želim si delati v kolektivu, kjer bom lahko najbolj izrazil svoje znanje in zmožnosti ter po svojih najboljših močeh pripomogel k uspehu celotnega podjetja.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96227y.htm