* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Andrej Iskra

4264 BOHINJSKA BISTRICA, Jelov{ka 47
Telefon: (064) 721 084

Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani, avtomatika-procesna informatika

[tudij bom predvidoma kon~al decembra 1997. Delati si `elim predvsem na podro~ju avtomatizacije, regulacije.
Osnovno {olo sem obiskoval v Bohinjski Bistrici. Prva {tiri leta sem kon~al z odli~nim, nadaljnja s prav dobrim uspehom. Redno sem se udele`eval tekmovanj iz fizike in kemije, predvsem pa iz matematike - dvakrat sem bil ob~inski prvak (v {estem in sedmem razredu) in dobil zlato Vegovo priznanje (v sedmem).

[olanje sem nadaljeval v srednji {oli v Novi Gorici; prvi letnik sem kon~al z dobrim uspehom, naslednja tri s prav dobrim, zaklju~ni izpit (maturo) pa z odli~nim. V srednji {oli sem se udele`eval le {olskih tekmovanj v matematiki.

Po kon~ani srednji {oli sem se leta 1992 vpisal na Fakulteto za elektrotehniko v Ljubljani. Vse {tiri letnike sem redno opravil. V drugem letniku sem se odlo~il za smer avtomatika, v tretjem pa naprej za podsmer procesna informatika. Zdaj (maj 1996) kon~ujem zadnji letnik. [tudij je bil v prvih dveh letnikih bolj ali manj enak za vse smeri. V tretjem letniku je bila na na{i smeri pozornost namenjena predvsem {tudiju teorije regulacije in avtomatizacije sistemov, v ~etrtem pa ra~unalni{kim sistemom in precej novemu podro~ju inteligentnih sistemov. Sem spadajo podro~ja, kot so razpoznavanje in ustvarjanje umetnega govora in slik, ter podro~je umetne inteligence. Diplomsko nalogo nameravam opravljati na tem podro~ju pod vodstvom prof. dr. Nikole Pave{i~a. Njegov laboratorij sodeluje prav zdaj pri evropskem projektu razvijanja govornih sistemov na letali{~ih, zato bo v prihodnosti prav tu veliko mo`nosti za diplomske naloge.

Ker sem imel v dozdaj{nem {olanju le pouk angle{kega jezika, sem med {tudijem opravil tudi te~aj za~etne stopnje nem{kega jezika.

@e med {tudijem sem pridobil precej ra~unalni{kega znanja. Tako znam delati z DOS-om, z windowsi, nekaj malega tudi z Unixom. Med {tudijem smo veliko uporabljali programski paket Matlab, predvsem na podro~ju regulacij.

Med po~itnicami sem tudi precej potoval in tako spoznal dobr{en del Evrope in `ivljenja v njej.

Zaposlil bi se rad na delovnem mestu, ki bi ustrezalo pridobljenemu {tudijskemu znanju.To pomeni, da bi `elel delati na delovnem mestu tudi z ra~unalnikom. Od podro~ij pa bi mi najbolj ustrezali avtomatizacija in regulacija sistemov. Med delom bi se rad izobrazil v ekonomiji in tr`enju, zato je za`eleno tudi delovno mesto, ki bi obsegalo tudi ti dve podro~ji.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96225y.htm