* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Andrej Iskra

4264 BOHINJSKA BISTRICA, Jelovška 47
Telefon: (064) 721 084

Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani, avtomatika-procesna informatika

Študij bom predvidoma končal decembra 1997. Delati si želim predvsem na področju avtomatizacije, regulacije.
Osnovno šolo sem obiskoval v Bohinjski Bistrici. Prva štiri leta sem končal z odličnim, nadaljnja s prav dobrim uspehom. Redno sem se udeleževal tekmovanj iz fizike in kemije, predvsem pa iz matematike - dvakrat sem bil občinski prvak (v šestem in sedmem razredu) in dobil zlato Vegovo priznanje (v sedmem).

Šolanje sem nadaljeval v srednji šoli v Novi Gorici; prvi letnik sem končal z dobrim uspehom, naslednja tri s prav dobrim, zaključni izpit (maturo) pa z odličnim. V srednji šoli sem se udeleževal le šolskih tekmovanj v matematiki.

Po končani srednji šoli sem se leta 1992 vpisal na Fakulteto za elektrotehniko v Ljubljani. Vse štiri letnike sem redno opravil. V drugem letniku sem se odločil za smer avtomatika, v tretjem pa naprej za podsmer procesna informatika. Zdaj (maj 1996) končujem zadnji letnik. Študij je bil v prvih dveh letnikih bolj ali manj enak za vse smeri. V tretjem letniku je bila na naši smeri pozornost namenjena predvsem študiju teorije regulacije in avtomatizacije sistemov, v četrtem pa računalniškim sistemom in precej novemu področju inteligentnih sistemov. Sem spadajo področja, kot so razpoznavanje in ustvarjanje umetnega govora in slik, ter področje umetne inteligence. Diplomsko nalogo nameravam opravljati na tem področju pod vodstvom prof. dr. Nikole Pavešiča. Njegov laboratorij sodeluje prav zdaj pri evropskem projektu razvijanja govornih sistemov na letališčih, zato bo v prihodnosti prav tu veliko možnosti za diplomske naloge.

Ker sem imel v dozdajšnem šolanju le pouk angleškega jezika, sem med študijem opravil tudi tečaj začetne stopnje nemškega jezika.

Že med študijem sem pridobil precej računalniškega znanja. Tako znam delati z DOS-om, z windowsi, nekaj malega tudi z Unixom. Med študijem smo veliko uporabljali programski paket Matlab, predvsem na področju regulacij.

Med počitnicami sem tudi precej potoval in tako spoznal dobršen del Evrope in življenja v njej.

Zaposlil bi se rad na delovnem mestu, ki bi ustrezalo pridobljenemu študijskemu znanju.To pomeni, da bi želel delati na delovnem mestu tudi z računalnikom. Od področij pa bi mi najbolj ustrezali avtomatizacija in regulacija sistemov. Med delom bi se rad izobrazil v ekonomiji in trženju, zato je zaželeno tudi delovno mesto, ki bi obsegalo tudi ti dve področji.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96225y.htm