* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Matja` Grm

4248 LESCE, De`manova ulica 3
Telefon: (064) 719 581

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, tr`enje

[tudij bom predvidoma kon~al oktobra 1996. Delati si `elim predvsem v zunanji trgovini, komerciali, poslovnem komuniciranju, financah.
Osnovno {olo sem kon~al v Radovljici z odli~nim uspehom, hkrati pa sem bil uspe{en tudi na {olskih tekmovanjih iz matematike in kemije. [olanje sem nadaljeval v Centru srednjega usmerjenega izobra`evanja Jesenice, na jezikovno-dru`boslovni smeri. Srednjo {olo sem kon~al s prav dobrim uspehom, zaklju~ni izpit opravil z odliko, {e zmeraj pa sem bil uspe{en na matemati~nem podro~ju. Kot jezikovni tehnik sem pridobil aktivno znanje angle{kega in nem{kega jezika ter pasivno znanje italijan{~ine. Veselje do matematike in zmo`nosti sporazumevanja pa so se mi zdeli odli~na podlaga za vpis na ekonomsko fakulteto.

Leta 1991 sem po uspe{no opravljenih sprejemnih izpith za~el {tudirati na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Vse obveznosti sem opravljal redno, s povpre~no oceno 7,8. V tretjem letniku sem se odlo~il za smer tr`enje na poslovnem oddelku. Med {tudijem sem bil ~lan projektne skupine Expert Junior, ki se je ukvarjala z urejanjem razli~nih problemov podjetij, zadnje leto pa sem bil ~lan [tudentske sekcije dru{tva za marketing Slovenije. Tam sem si pridobil poglobljeno znanje iz marketinga z udele`bo na raznih omizjih in pri re{evanju problemov iz prakse. Poleg tega sem honorarno vodil ra~unovodstvo za gostinski lokal, zdaj pa se honorarno ukvarjam s tr`enjem igralni{kih storitev v podjetju Casino Bled.

Trenutno sem absolvent in pod mentorstvom dr.Bogomirja Kova~a pi{em diplomsko delo o tr`enju igralni{kih storitev. [tudij bom kon~al predvidoma do oktobra 1996.

Med {tudijem sem pridobil dodatno znanje iz poslovne angle{~ine, fakultativno pa sem obiskoval te~aj poslovne nem{~ine. Obvladam tudi delo z ra~unalnikom v okolju Windows, predvsem WinWord, Excel in PowerPoint.

Po diplomi se `elim zaposliti v dinami~nem in ustvarjalnem podjetju, da bi si pod mentorstvom pridobil prakti~no znanje, hkrati pa bi mi bilo dopu{~eno nekaj samoinciativnosti. Rad bi delal v zunanji trgovini, tr`enju ali na finan~nem podro~ju, pomembna pa je tudi mo`nost nadaljnjega izobra`evanja in usposabljanja ter napredovanja. Kraj zaposlitve ni pomemben, pripravljen bi bil delati tudi v tujini.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96224y.htm