* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Matja§ Grm

4248 LESCE, De§manova ulica 3
Telefon: (064) 719 581

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, tr§enje

ætudij bom predvidoma konŸal oktobra 1996. Delati si §elim predvsem v zunanji trgovini, komerciali, poslovnem komuniciranju, financah.
Osnovno çolo sem konŸal v Radovljici z odliŸnim uspehom, hkrati pa sem bil uspeçen tudi na çolskih tekmovanjih iz matematike in kemije. æolanje sem nadaljeval v Centru srednjega usmerjenega izobra§evanja Jesenice, na jezikovno-dru§boslovni smeri. Srednjo çolo sem konŸal s prav dobrim uspehom, zakljuŸni izpit opravil z odliko, çe zmeraj pa sem bil uspeçen na matematiŸnem podroŸju. Kot jezikovni tehnik sem pridobil aktivno znanje angleçkega in nemçkega jezika ter pasivno znanje italijançŸine. Veselje do matematike in zmo§nosti sporazumevanja pa so se mi zdeli odliŸna podlaga za vpis na ekonomsko fakulteto.

Leta 1991 sem po uspeçno opravljenih sprejemnih izpith zaŸel çtudirati na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Vse obveznosti sem opravljal redno, s povpreŸno oceno 7,8. V tretjem letniku sem se odloŸil za smer tr§enje na poslovnem oddelku. Med çtudijem sem bil Ÿlan projektne skupine Expert Junior, ki se je ukvarjala z urejanjem razliŸnih problemov podjetij, zadnje leto pa sem bil Ÿlan ætudentske sekcije druçtva za marketing Slovenije. Tam sem si pridobil poglobljeno znanje iz marketinga z udele§bo na raznih omizjih in pri reçevanju problemov iz prakse. Poleg tega sem honorarno vodil raŸunovodstvo za gostinski lokal, zdaj pa se honorarno ukvarjam s tr§enjem igralniçkih storitev v podjetju Casino Bled.

Trenutno sem absolvent in pod mentorstvom dr.Bogomirja KovaŸa piçem diplomsko delo o tr§enju igralniçkih storitev. ætudij bom konŸal predvidoma do oktobra 1996.

Med çtudijem sem pridobil dodatno znanje iz poslovne angleçŸine, fakultativno pa sem obiskoval teŸaj poslovne nemçŸine. Obvladam tudi delo z raŸunalnikom v okolju Windows, predvsem WinWord, Excel in PowerPoint.

Po diplomi se §elim zaposliti v dinamiŸnem in ustvarjalnem podjetju, da bi si pod mentorstvom pridobil praktiŸno znanje, hkrati pa bi mi bilo dopuçŸeno nekaj samoinciativnosti. Rad bi delal v zunanji trgovini, tr§enju ali na finanŸnem podroŸju, pomembna pa je tudi mo§nost nadaljnjega izobra§evanja in usposabljanja ter napredovanja. Kraj zaposlitve ni pomemben, pripravljen bi bil delati tudi v tujini.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96224y.htm