* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Matjaž Grm

4248 LESCE, Dežmanova ulica 3
Telefon: (064) 719 581

Ekonomska fakulteta v Ljubljani, trženje

Študij bom predvidoma končal oktobra 1996. Delati si želim predvsem v zunanji trgovini, komerciali, poslovnem komuniciranju, financah.
Osnovno šolo sem končal v Radovljici z odličnim uspehom, hkrati pa sem bil uspešen tudi na šolskih tekmovanjih iz matematike in kemije. Šolanje sem nadaljeval v Centru srednjega usmerjenega izobraževanja Jesenice, na jezikovno-družboslovni smeri. Srednjo šolo sem končal s prav dobrim uspehom, zaključni izpit opravil z odliko, še zmeraj pa sem bil uspešen na matematičnem področju. Kot jezikovni tehnik sem pridobil aktivno znanje angleškega in nemškega jezika ter pasivno znanje italijanščine. Veselje do matematike in zmožnosti sporazumevanja pa so se mi zdeli odlična podlaga za vpis na ekonomsko fakulteto.

Leta 1991 sem po uspešno opravljenih sprejemnih izpith začel študirati na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Vse obveznosti sem opravljal redno, s povprečno oceno 7,8. V tretjem letniku sem se odločil za smer trženje na poslovnem oddelku. Med študijem sem bil član projektne skupine Expert Junior, ki se je ukvarjala z urejanjem različnih problemov podjetij, zadnje leto pa sem bil član Študentske sekcije društva za marketing Slovenije. Tam sem si pridobil poglobljeno znanje iz marketinga z udeležbo na raznih omizjih in pri reševanju problemov iz prakse. Poleg tega sem honorarno vodil računovodstvo za gostinski lokal, zdaj pa se honorarno ukvarjam s trženjem igralniških storitev v podjetju Casino Bled.

Trenutno sem absolvent in pod mentorstvom dr.Bogomirja Kovača pišem diplomsko delo o trženju igralniških storitev. Študij bom končal predvidoma do oktobra 1996.

Med študijem sem pridobil dodatno znanje iz poslovne angleščine, fakultativno pa sem obiskoval tečaj poslovne nemščine. Obvladam tudi delo z računalnikom v okolju Windows, predvsem WinWord, Excel in PowerPoint.

Po diplomi se želim zaposliti v dinamičnem in ustvarjalnem podjetju, da bi si pod mentorstvom pridobil praktično znanje, hkrati pa bi mi bilo dopuščeno nekaj samoinciativnosti. Rad bi delal v zunanji trgovini, trženju ali na finančnem področju, pomembna pa je tudi možnost nadaljnjega izobraževanja in usposabljanja ter napredovanja. Kraj zaposlitve ni pomemben, pripravljen bi bil delati tudi v tujini.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96224y.htm