* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Karla Horvat

4260 BLED, Alpska 7
Telefon: (064) 78 903

Fakulteta za dru`bene vede v Ljubljani, novinarstvo

[tudij bom predvidoma kon~ala septembra 1997. Delati si `elim predvsem v stikih z javnostmi, tr`nem komuniciranju, novinarstvu.
Osnovno{olski ~as na Bledu sodi v najprijetnej{i del mojega {olanja, predvsen zaradi tega, ker mi ni u~enje nikoli bilo nepremagljiva ovira in zato sem imela tudi izredno veliko ~asa za ob{olske dejavnosti: za te~aje tujih jezikov, petje pri {olskem zboru, novinarski, literarni in dramski kro`ek, razne nate~aje in tekmovanja, ki sem se jih bolj ali manj uspe{no udele`evala.

Vstop v srednjo dru`boslovno {olo na Jesenicah je bil `e stopnica vi{e. Obvezni sprejemni izpit sem opravila nadpovpre~no, pa mi je vseeno rahlo prirezal krila. [ola nenadoma ni bila ve~ le postranska zaposlitev, temve~ je zahtevala celega ~loveka. Zvesta sem ostala dramskemu, kulturnemu kro`ku. V tretjem letniku sem se odlo~ila za jezikovno smer, da bi tako izpilila znanje angle{~ine, nem{~ine in italijan{~ine.

Med po~itnicami sem si pridobila bogate izku{nje pri delu v turizmu in pisanju v lokalnem ~asniku ter anketiranju.

Pri izbiri {tudija sem se odlo~ila za novinarstvo (smer novinarstvo, izbirna skupina tr`no komuniciranje), ker se po eni strani poda moji dinami~ni naravi, po drugi pa ponuja paleto razli~nih predmetov in u~nih snovi, ki po`ivljajo {tudij.

Tako si zami{ljam tudi svojo prihodnjo zaposlitev. Raznoliko, zanimivo, razgibano, predvsem pa v delovnem okolju s prijetnimi sodelavci. Mislim, da vrsta dela ni bistvena, pomembno je, da odpira vrata v nove mo`nosti in znanje. Seveda, pa si `elim delo zdru`iti z ustvarjalnostjo in spretnostjo komuniciranja.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96223y.htm