* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *

Karla Horvat

4260 BLED, Alpska 7
Telefon: (064) 78 903

Fakulteta za dru§bene vede v Ljubljani, novinarstvo

ætudij bom predvidoma konŸala septembra 1997. Delati si §elim predvsem v stikih z javnostmi, tr§nem komuniciranju, novinarstvu.
Osnovnoçolski Ÿas na Bledu sodi v najprijetnejçi del mojega çolanja, predvsen zaradi tega, ker mi ni uŸenje nikoli bilo nepremagljiva ovira in zato sem imela tudi izredno veliko Ÿasa za obçolske dejavnosti: za teŸaje tujih jezikov, petje pri çolskem zboru, novinarski, literarni in dramski kro§ek, razne nateŸaje in tekmovanja, ki sem se jih bolj ali manj uspeçno udele§evala.

Vstop v srednjo dru§boslovno çolo na Jesenicah je bil §e stopnica viçe. Obvezni sprejemni izpit sem opravila nadpovpreŸno, pa mi je vseeno rahlo prirezal krila. æola nenadoma ni bila veŸ le postranska zaposlitev, temveŸ je zahtevala celega Ÿloveka. Zvesta sem ostala dramskemu, kulturnemu kro§ku. V tretjem letniku sem se odloŸila za jezikovno smer, da bi tako izpilila znanje angleçŸine, nemçŸine in italijançŸine.

Med poŸitnicami sem si pridobila bogate izkuçnje pri delu v turizmu in pisanju v lokalnem Ÿasniku ter anketiranju.

Pri izbiri çtudija sem se odloŸila za novinarstvo (smer novinarstvo, izbirna skupina tr§no komuniciranje), ker se po eni strani poda moji dinamiŸni naravi, po drugi pa ponuja paleto razliŸnih predmetov in uŸnih snovi, ki po§ivljajo çtudij.

Tako si zamiçljam tudi svojo prihodnjo zaposlitev. Raznoliko, zanimivo, razgibano, predvsem pa v delovnem okolju s prijetnimi sodelavci. Mislim, da vrsta dela ni bistvena, pomembno je, da odpira vrata v nove mo§nosti in znanje. Seveda, pa si §elim delo zdru§iti z ustvarjalnostjo in spretnostjo komuniciranja.
* RZZ domaŸa stran * Zoisovi çtipendisti - menu *
Copyright Republiçki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96223y.htm