* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *

Karla Horvat

4260 BLED, Alpska 7
Telefon: (064) 78 903

Fakulteta za družbene vede v Ljubljani, novinarstvo

Študij bom predvidoma končala septembra 1997. Delati si želim predvsem v stikih z javnostmi, tržnem komuniciranju, novinarstvu.
Osnovnošolski čas na Bledu sodi v najprijetnejši del mojega šolanja, predvsen zaradi tega, ker mi ni učenje nikoli bilo nepremagljiva ovira in zato sem imela tudi izredno veliko časa za obšolske dejavnosti: za tečaje tujih jezikov, petje pri šolskem zboru, novinarski, literarni in dramski krožek, razne natečaje in tekmovanja, ki sem se jih bolj ali manj uspešno udeleževala.

Vstop v srednjo družboslovno šolo na Jesenicah je bil že stopnica više. Obvezni sprejemni izpit sem opravila nadpovprečno, pa mi je vseeno rahlo prirezal krila. Šola nenadoma ni bila več le postranska zaposlitev, temveč je zahtevala celega človeka. Zvesta sem ostala dramskemu, kulturnemu krožku. V tretjem letniku sem se odločila za jezikovno smer, da bi tako izpilila znanje angleščine, nemščine in italijanščine.

Med počitnicami sem si pridobila bogate izkušnje pri delu v turizmu in pisanju v lokalnem časniku ter anketiranju.

Pri izbiri študija sem se odločila za novinarstvo (smer novinarstvo, izbirna skupina tržno komuniciranje), ker se po eni strani poda moji dinamični naravi, po drugi pa ponuja paleto različnih predmetov in učnih snovi, ki poživljajo študij.

Tako si zamišljam tudi svojo prihodnjo zaposlitev. Raznoliko, zanimivo, razgibano, predvsem pa v delovnem okolju s prijetnimi sodelavci. Mislim, da vrsta dela ni bistvena, pomembno je, da odpira vrata v nove možnosti in znanje. Seveda, pa si želim delo združiti z ustvarjalnostjo in spretnostjo komuniciranja.
* RZZ domača stran * Zoisovi štipendisti - menu *
Copyright Republiški zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96223y.htm