* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *

Gregor Polan{ek

4203 DUPLJE, @iganja vas 103
Telefon: (064) 58 300

Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani, elektronika

[tudij bom predvidoma kon~al junija 1997. Delati si `elim predvsem v digitalni tehniki, (moderna programabilna vezja, mikroprocesorski sistemi, digitalno procesiranje).
Osnovno {olo sem obiskoval v Bistrici pri Tr`i~u. Zanimal sem se predvsem za naravoslovne predmete ter se tako udele`eval obmo~nih in republi{kih tekmovanj iz matematike, kemije, fizike in tudi sloven{~ine. V sedmem razredu sem prejel zlato Vegovo priznanje iz matematike na republi{kem tekmovanju v Ljubljani. Zaradi zanimanja za naravoslovne predmete sem se odlo~il za srednjo {olo matemati~no-naravoslovne usmeritve.

Vpisal sem se na Center srednjega usmerjenega izobra`evanja Jesenice. V srednji {oli sem se u~il dveh jezikov : angle{kega in nem{kega in to znanje kasneje dopolnjeval, predvsem ob {tudiju elektrotehnike. Tudi tukaj je bilo moje zanimanje usmerjeno v naravoslovne predmete, zanimati pa sem se za~el tudi za ra~unalni{tvo in elektrotehniko. Udele`il sem se nekaterih tekmovanj iz matematike in fizike ( republi{ko tekmovanje iz fizike-elektrotehnika ). V zadnjem letniku srednje {ole sem imel odli~en uspeh, zato mi ni bilo potrebno opravljati tedanjega zaklju~nega izpita. Proti koncu srednje {ole sem se odlo~il za {tudij elektrotehnike in se v letu 1992 vpisal na Fakulteto za elektrotehniko in ra~unalni{tvo v Ljubljani.

Po prvem letniku {tudija sem se odlo~il za smer elektronika. [tudijske obveznosti izpolnjujem sproti s povpre~no oceno 8,8. Zanimam se predvsem za digitalno tehniko ( programabilna vezja, mikroprocesorji, digitalno procesiranje itn. ). Kon~ujem ~etrti letnik predavanj elektronike in jeseni bom postal absolvent.

Menim, da mi je ta {tudij dal ne le strokovno znanje, temve~ me je usposobil tudi za hitro prilagajanje novemu delovnemu okolju. S tem mislim na razvojno, na~rtovalsko orodje in nove dose`ke tehnike. Med {tudijem in tudi na svojem osebnem ra~unalniku sem uporabljal razli~na programska okolja ( DOS, Windows (95), Unix ) in {tevilne programske pakete. Veliko sem se ukvarjal s programiranjem tako na vi{jih ravneh (npr. pascal ) kot tudi na ni`jih (zbirni jezik) in se seznanil z mno`ico elektri~nih (elektronskih) laboratorijskih in{trumentov.

Kljub zahtevnemu {tudiju najdem ~as za svoje konji~ke. Rad se ukvarjam s {portom ( ko{arka, namizni tenis, smu~anje ), ki me spro{~a in navdihuje za {tudij in delo.

Kaj pri~akujem glede zaposlitve in kaj si `elim od prihodnjega delodajca?

Rad bi se zaposlil v podjetju, ki se ukvarja z elektroniko ali ra~unalni{tvom. Imam se za urejeno, potrpe`ljivo, ustvarjalno in komunikativno osebo, zato si `elim tudi zanimivo, ustvarjalno in izzivalno delo v kak{nem razvojnem, na~rtovalskem oddelku. Prepri~an sem, da se lahko hitro v`ivim tudi v dandanes ~edalje pomembnej{e in potrebnej{e skupinsko delo. Pripravljen sem tudi dodatno izobra`evati; to bi omogo~ilo razvoj moje delovne kariere in pripomoglo k uspe{nosti podjetja, v katerem bi bil zaposlen.
* RZZ doma~a stran * Zoisovi {tipendisti - menu *
Copyright Republi{ki zavod za zaposlovanje, 21. novembra 1996
URL http://www-ai.ijs.muzej.si/RZZ_doc/zois/z96221y.htm